Gündem

AK Parti Kadın Kollarından Gazze'deki Anneler İçin Türkiye Genelinde Protesto

Yaşam Hakları Elinden Alınan Anneler İçin Ses Yükselen Türkiye'de, Anneler Günü Öncesi Duyarlılık Artıyor mu?

AK Parti Kadın Kollarından Gazze'deki Anneler İçin Türkiye Genelinde Protesto
11-05-2024 12:30

Diyarbakır'dan Yükselen Çığlıklar

Diyarbakır, Batman, Şırnak, Elazığ, Mardin ve Siirt'te, AK Parti Kadın Kolları tarafından Gazze'deki yaşam hakları elinden alınan anneler için basın açıklamaları yapıldı. Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki Hazreti Süleyman Camisi yerleşkesinde toplanan AK Partili kadınlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak, bir araya geldi.

Mervenur Seyit Beşe'den Ateşkes Çağrısı

"Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen, eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak."

AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Mervenur Seyit Beşe, Gazze'de yaşananları 'soykırım' olarak nitelendirerek, zor günler geçiren anneler için İsrail'e ateşkes çağrısında bulundu. Saldırılarda binlerce kadının hayatını kaybettiğini belirten Beşe, İsrail'in insanlık dışı eylemlerine dikkat çekti.

Batman ve Şırnak'tan Yankılanan Sesler

Batman'da Atatürk Parkı'nda toplanan AK Parti Kadın Kolları, Gazze'deki annelerin zorluklarına vurgu yaparak, Anneler Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte, yaşanan trajedinin boyutlarını dile getirdi. Şırnak'ta ise "İsrail katliama son ver", "Daha kaç annenin yüreği yanacak?" dövizleriyle İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Elazığ, Mardin ve Siirt'ten Ortak Tepki

Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, İsrail'in saldırılarının artışını kınadılar. Mardin ve Siirt'te de benzer protestolar düzenlendi, İsrail'in savaş suçlarına ve Gazze'deki insani krize dikkat çekildi.

Bu etkinliklerle, Türkiye genelinde AK Parti Kadın Kolları, Gazze'deki anneler için dayanışma gösterdi ve uluslararası topluma Gazze'de yaşanan insanlık dramına müdahale etme çağrısında bulundu. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER