Şiir & Edebiyat

Siverek’te Kültürel Bir Rüzgar: 1. Kitap Fuarı Yoğun İlgiyle Başladı

Bu fuar, Siverek’in kültürel yaşamında yeni bir sayfa mı açıyor? Kitapseverler için ne gibi yenilikler sunuluyor? Detaylar Haberimizde

Siverek’te Kültürel Bir Rüzgar: 1. Kitap Fuarı Yoğun İlgiyle Başladı
22-05-2024 13:26
ŞANLIURFA

Görkemli Açılış: Tarihi Paşa Konağı’nda Başladı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçe Belediyesi, kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği Siverek 1. Kitap Fuarı’nın açılışını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Tarihi Paşa Konağı’nda düzenlenen bu özel programa Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, Belediye Başkan Yardımcıları, Emniyet Müdürü Tuncay Yardım, Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Halk Eğitim Müdürü İbrahim Baykan ve birçok birim müdürü ile STK temsilcisi katıldı. Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, fuarın hayırlı olması temennisinde bulunarak, katılımcılara teşekkür etti.

Protokol Üyelerinin Ziyareti ve Yazarlarla Buluşma

Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, açılış sonrası beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte fuarı gezdi. Yazarlarla bir araya gelerek kitaplar hakkında bilgi aldı. Bayram, “Bu fuar, Siverek’in kültürel zenginliğini yansıtan önemli bir etkinlik. Hem yazarlarımız hem de okuyucularımız için büyük bir fırsat” dedi.

Yazar Sema Kutlu’nun Görüşleri

Fuara katılan yazar Sema Kutlu, etkinliğin düzenlenmesi için Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’a teşekkürlerini ileterek, “Düzenlenen etkinlik için başkanımız Ali Murat Bucak’a teşekkür ediyorum. Okurlarımız ve öğrencilerimiz için yararlı bir etkinlik olacağını umuyorum. İnsanlarımıza okuma alışkanlığı kazandırılması açısından bu tür etkinliklerin sayısının arttırılması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen Başkanı Fikret Aslanparçası’nın Değerlendirmesi

Siverek Eğitim-Sen Başkanı Fikret Aslanparçası, fuarın önemine değinerek şunları söyledi:

Siverek Belediyesi’nin ilk defa düzenlediği ve Ali Murat Bucak başkanımızın ayağının tozuyla böyle bir kitap fuarını düzenliyor olması bir eğitimci olarak önemsiyorum. Öğrencilerimiz ve eğitimciler açısından son derece faydalı olduğunu düşünüyorum. İlerleyen dönemlerde çok daha genişletilmiş bir şekilde çocuklarımızın ve eğitimcilerimizin istifadesine sunulacağını ümit ediyoruz ve bu kitap fuarını düzenlediği için şükranlarımızı arz ediyoruz.”

Psikolog-Yazar Ali Filiz’in Teşekkür Mesajı

Psikolog-yazar Ali Filiz de Başkan Ali Murat Bucak’a teşekkür ederek, şu sözleri dile getirdi:

“Kitap fuarları bölge insanımızın okuma alışkanlığının artmasına çok önemli katkıları sunuyor. Başta fuarı düzenleyen Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak ve ekibine teşekkür ediyor, fuarda emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.”

Fuarın Ziyaret Saatleri ve Kapanış

26 Mayıs’a kadar sürecek olan fuarın, her gün 09.30 ile 22.30 saatleri arasında ziyarete açık olacağı belirtildi. Bu süre zarfında kitapseverler, çeşitli etkinliklere katılma ve yeni kitaplarla tanışma fırsatı bulacaklar. Haber Mahmut İZGÖR

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER