Gündem

Şırnak, Uluslararası Turizm Kongresine Ev Sahipliği Yaptı

Şırnak Üniversitesi'nin düzenlediği "8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi"nde neler konuşuldu ve kentin turizm potansiyeli nasıl değerlendiriliyor?

Şırnak, Uluslararası Turizm Kongresine Ev Sahipliği Yaptı
27-04-2024 09:29

Kongrenin Açılışı ve Amaçları

Şırnak'ta düzenlenen "8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi", Şırnak Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı. Üç gün sürecek olan kongre, kentin kültürel ve doğal zenginliklerini uluslararası alana taşımayı hedefliyor. Kongrenin açılışında konuşan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, bu anlamlı etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şırnak'ın Turizm Potansiyeli

Rektör Alkış, Şırnak'ın turizm açısından henüz yeterince keşfedilmemiş bir değer olduğunu vurguladı. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çeken Alkış, "Şırnak'ımızın turizm açısından hak ettiği değeri gördüğü söylenemez ama bu kongre ve benzer etkinlikler vesilesiyle burada keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve doğal güzellikler, en kısa sürede değerini bulacaktır" dedi ve ilave etti, "İlimizin, tarihi ve kültürel değerleriyle turizm rotalarının vazgeçilmezi olacağına inanıyorum."

Belediyenin Turizm Projelerine Destek

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise kentin kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde bir şehir haline geldiğini belirtti. Yarka, "Şehrimizi daha da ileriye taşıyacak ve geliştirecek, uluslararası alanda prestijini artıracak projeleri, belediye olarak sonuna kadar destekleyeceğiz. Şehrimizin doğal ve tarihi güzelliklerini turizme kazandırmak için elimizden geleni yapacağız," şeklinde konuştu.

Akademik Katılım ve Sunumlar

Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sedat Çelik, kongrede 15 ülkeden 192 bildirinin kabul edildiğini ve 35 sunumun çevrim içi gerçekleştirildiğini açıkladı. Çelik, bildirilerde özellikle 'Şırnak'ın teması', 'gastronomi', 'sürdürülebilir alternatif turizm', 'turizm ekonomisi', 'turizm sosyolojisi' gibi konuların ele alındığını belirtti ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER