Gündem

Kritik Karar: Aile Tavsiyesiyle Kazadan Kurtulan Genç Öğrenci

Gaziantep'te yaşanan trajik kaza, bir öğrencinin ailesinin tavsiyesiyle minibüse binmemesi sonucu nasıl kurtulduğunu ortaya koyuyor. Peki, bu olay bize ailelerin çocuklar üzerindeki etkisini nasıl yeniden değerlendirmemizi sağlıyor?

Kritik Karar: Aile Tavsiyesiyle Kazadan Kurtulan Genç Öğrenci
08-05-2024 21:00
GAZİANTEP

Kaza Anında Yaşananlar

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Ağabey mevkisinde yaşanan feci kaza, altı öğrenci dahil olmak üzere dokuz kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu trajik kaza, minibüs ile beton mikserinin çarpışması sonucu gerçekleşti.

Bir Kararın Hayat Kurtardığı An

İslahiye'de yaşayan 14 yaşındaki Arda Tiken, ailesinin ısrarlı tavsiyesi üzerine hafta başından beri okuldan erken ayrılmayı reddetti. Anne ve baba, çocuklarının derslerinde geri kalmasını istemediği için Arda'nın erken ayrılmasına izin vermedi. Bu karar, Arda'nın kazaya karışan minibüse binmesini önledi ve hayatını kurtardı.

Aile İçi İletişimin Gücü

Arda'nın babası Bayram Tiken, yaşananları "Arda'nın okulda olduğunu öğrendiğimde kalbim rahat etti. Eğer okuldan çıkmış olsaydı, o minibüste olabilirdi," diyerek aktardı. Bu durum, aile içi iletişimin ne denli hayati önem taşıdığını gözler önüne seriyor.

"Okuldan erken ayrılmak istedim ama sonrasında okulda kaldım. Daha sonra yolu gördüm, jandarmalar yolu kapatmıştı. Annemin ve babamın uyarısı aklıma geldi ve okulda kalmaya karar verdim." - Arda Tiken

Bu olay, özellikle trajik kazalar karşısında ailelerin çocuklarına olan etkisini ve verecekleri kararların yaşamsal önemini bir kez daha vurgulamaktadır. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER