Şanlıurfa'nın Siverek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) teşkilatı, İlçe Başkanı Bahar Çekli Gülel’in öncülüğünde aylık olağan istişare toplantısını gerçekleştirdi. Teşkilat üyelerinin yoğun katılımıyla düzenlenen toplantıda, kadınların parti çalışmalarındaki etkinliğinin artırılması, sahada yürütülecek çalışmalar ve vatandaşlarla daha güçlü iletişim kurulmasına yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantının, teşkilat içindeki birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi açısından önemli bir buluşma olduğu belirtildi.

“Kadınlarımız toplumun temel taşıdır”
Toplantıda konuşan MHP Siverek İlçe Başkanı Mahmut Gülel, kadınların aile ve toplum hayatındaki önemine dikkat çekerek kadınların yalnızca aile içerisinde değil, sosyal ve siyasal yaşamda da önemli sorumluluklar üstlendiğini ifade etti. Kadının toplumun temel yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayan Gülel, Siverek’in gelişmesi ve geleceğe yönelik projelerin hayata geçirilmesi sürecinde kadınların görüş ve katkılarının mutlaka dikkate alınması gerektiğini belirtti.
“Kadın anadır, bacıdır, şefkattir, merhamettir, evin baş öğretmenidir ve baş tacıdır. Kadınlarımızın hem maneviyatımızda hem de yaşamımızda ayrı bir yeri vardır. Bir şehrin kalkınmasına yönelik yapılacak çalışmalarda kadınlarımızın değerlerini ve fikirlerini her zaman önemsememiz gerektiğine inanıyorum.”
KAÇEP’ten saha çalışmalarına ağırlık verme mesajı
KAÇEP Başkanı Bahar Çekli Gülel ise toplantının teşkilat açısından verimli geçtiğini belirterek, önümüzdeki süreçte Siverek genelinde saha çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceklerini ifade etti. Kadın üyelerin vatandaşlarla birebir temas kurmasının planlandığını aktaran Gülel, mahalle mahalle ve hane hane vatandaşların taleplerini dinlemeyi, karşılaşılan sorunları tespit etmeyi ve elde edilen bilgileri ilçe teşkilatıyla paylaşarak çözüm yolları üzerinde çalışmayı hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda kadın teşkilatının sahadaki çalışmalarının daha planlı ve koordineli şekilde yürütülmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Vatandaşların talepleri doğrudan teşkilata taşınacak
Toplantıda ayrıca Siverek’te yaşayan vatandaşların beklenti ve sorunlarının daha yakından takip edilmesi konusu ele alındı. KAÇEP üyelerinin gerçekleştireceği saha ziyaretlerinde vatandaşların taleplerini dinlemesi ve özellikle kadınların, ailelerin ve toplumun farklı kesimlerinin beklentilerini doğrudan teşkilata aktarması planlandı. Elde edilen taleplerin İlçe Başkanı Mahmut Gülel ile yapılacak istişarelerde değerlendirilerek mümkün olan sorunların çözümü için ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunulacağı ifade edildi. Böylece teşkilatın yalnızca siyasi çalışmalarla değil, vatandaşların günlük yaşamda karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm odaklı çalışmalarla da sahada daha görünür olması amaçlanıyor.
“Birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız”
KAÇEP teşkilatı Başkanı Bahar Çekli Gülel, gerçekleştirilen toplantının kadın üyeler arasında dayanışmayı ve teşkilat ruhunu daha da güçlendirdiğini belirterek, bundan sonraki süreçte çalışmalarını birlik ve beraberlik içerisinde sürdüreceklerini dile getirdi. Kadın üyelerin aktif şekilde saha çalışmalarına katılmasıyla Siverek’in farklı bölgelerinde daha geniş bir vatandaş kitlesine ulaşılması hedefleniyor. Toplantının sonunda teşkilat üyeleri, vatandaşların taleplerinin dinlenmesi ve çözüm süreçlerine katkı sunulması konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

MHP Siverek İlçe Başkanı Mahmut Gülel de kadın teşkilatının çalışmalarının parti açısından büyük önem taşıdığını belirterek, KAÇEP üyelerinin sahadaki aktif çalışmalarının teşkilatın vatandaşlarla olan bağını güçlendireceğini söyledi. Gülel, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin liderliğinde kadınların parti teşkilatlarındaki konumunun her zaman önemsendiğini ifade ederek, Siverek’te de kadınların görüş ve önerilerinin dikkate alınmaya devam edeceğini kaydetti. Aylık istişare toplantısı, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek saha çalışmaları ve vatandaş buluşmalarına ilişkin değerlendirmelerin ardından sona erdi. Haber Feyzi DONAN












Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir