?>

Vefasız Annelik İnsanlara Özgü Değil

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bir hafta önce doğan ve annesi tarafından emzirilmeyen yavru lamaya bakıcılar sahip çıktı.

Kültür & Sanat - 3 yıl önce

Gaziantep’te 750 türden 8 bine yakın hayvanın yer aldığı doğal yaşam parkında geçtiğimiz hafta dünyaya gelen ve annesi tarafından emzirilmeyerek dışlanan yavru lama, şefkati bakıcılarda buldu. Anne lamanın doğum yapması üzerine yavrusunu sahiplenmeyince devreye hayvanat bahçesi yetkilileri girdi. Ayrı barınakta gözetim altına alınan yavru lama bakıcılar tarafından günde 5 kilograma eş değer olacak şekilde laktozsuz süt verilerek ilgiyle ve anne şefkatiyle besleniyor.

"Personelimiz bu lamaya annelik yapıyor”

Acemi annelikten dolayı annesi tarafından dışlanan yavru lamayla bakıcıların ilgilendiğini söyleyen Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Doğal yaşam alanımızda yaklaşık 750 türden 8 bine yakın canlımız bulunmakta. Bu canlıların doğum mevsimleri var özellikle geçen hafta içerisinde bir lama yavrumuz oldu annesi bu lamaya bakmadı. Annenin ilk yavrusunu doğurduğu zaman yavrusuna nasıl bakacağını bilmediği için buna acemi annelik diyoruz. Bu şekilde de kendisi bakmadığı için bizim bakıcı arkadaşlarımız, personellerimiz bu lamaya bakıyorlar” dedi.

“Yavru lamamız şu anda çok mutlu”

Yavru lamanın çok mutlu olduğunu ve gerekli tüm besin ihtiyacının karşılandığını belirten Özsöyler,

“Yavru lamamıza günde yaklaşık olarak 4,5- 5 kilograma yakın günde 3-4 öğüne bölmek kaydıyla laktozsuz sütlerden aynı zamanda mineraller ve vitaminler yönünden zenginleştirerek kendini besliyorlar. Şu anda çok mutlu ve kendini alıştırmaya çalışıyoruz. Belirli bir süre içerisinde yemek yedikten sonra katı kesik yemlere döndükten sonra bu süt miktarını keseceğiz ve normal yemine başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“En kısa zamanda annesiyle birleştireceğiz”

Yavrunun gelişim göstermesinden sonra annesiyle aynı alana alınacağını aktaran Özsöyler,

“En kısa zamanda annesiyle birleştireceğiz ama annesi acemi anne olduğu için yavru süt emmeye çalıştığı zaman annesi emzirmediği için kendisine zarar verir diye, annesini göreceği şekilde annesinden ayrı başka bir barınağa aldık. Bu şekilde besliyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa Büyükşehir Encümeni Başkanlığından

2023-07-08 03:00 - Resmi İlanlar

SİVEREK BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

2023-07-11 03:00 - Resmi İlanlar

Vefasız Annelik İnsanlara Özgü Değil

2023-07-11 13:25 - Kültür & Sanat

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’den Basın Açıklaması

2023-07-04 20:14 - Politika

Kanaat Önderi Hasan İZOL’DAN Sivil dere Tam Destek

2023-07-11 11:56 - Politika

Kelaynak kuşları göç yolculuğuna başladı

2023-07-07 15:46 - Kültür & Sanat

Depremden Sonra Tarih Yeniden Şekilleniyor

2023-07-08 12:32 - Kültür & Sanat

Yeniden Refah Partisi Gençlerle Buluşuyor

2023-07-04 17:39 - Politika

Tarihin Sıfır Noktasından Buğday Şenliği

2023-07-05 20:18 - Kültür & Sanat

Şort’un Yeni Teklisi ‘Kavga’ Çıktı

2023-07-06 17:13 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da Kadın Hakları Seferberliği

14:34 - Kültür & Sanat

Siverekli Öğrenciler Folklor Yarışmalarında Şanlıurfa’yı Salladı!

10:50 - Kültür & Sanat

Şanlıurfa’da Yetim ve Öksüz Çocuklar İçin Sinema Şöleni!

10:26 - Kültür & Sanat

Siverek’te Gastronomi Rüzgarı: Başkan Bucak Ayvanat’ta Kadın Emeğiyle Buluştu!

08:07 - Kültür & Sanat

Şanlıurfa Sahnesinde Siverek'e Şampiyonluğuyla Gurur Yaşattılar

10:26 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Başkan Bucak’tan Siverek’ten Şanlıurfa’nın Yarınlarına Vefa ve Hizmet Mesajı

12:26 - Gündem

Şanlıurfa’da Kadının Gücü Geleceğe Taşınıyor: Büyükşehir’den Vizyoner 8 Mart Zirvesi

09:52 - Gündem

Vefa Sofrasında Buluşma: Şehit Aileleri ve Korucular İftarda Bir Araya Geldi

09:22 - Gündem

Başıbüyük Yardım Kuruluşu Bölgede, Siverek ve Hilvan’da Gönüllere Dokunuyor

08:49 - Gündem

Şanlıurfa'da Firari Suç Makinesi JASAT’ın Pençesinde!

15:29 - Asayiş