Ekonomi

Ticaret Bakanlığı O Ülkeyle Ticaretin Durdurulduğunu Açıkladı

Türkiye'nin O Ülkeyle Ticaretteki Kararlı Tutumu Ne Anlama Geliyor? Detaylar Haberimizde

Ticaret Bakanlığı O Ülkeyle  Ticaretin Durdurulduğunu Açıkladı
03-05-2024 08:23
ANKARA

Tedbirlerin İkinci Aşaması: Tüm Ürünlerde Ticaret Durduruldu

Ticaret Bakanlığı, İsrail'e karşı alınan ticari tedbirlerin ikinci aşamasına geçildiğini duyurdu. Bu kapsamda, İsrail ile gerçekleştirilen ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğu belirtildi. Bakanlık, Türkiye'nin, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve yaşanan insani felaket karşısında en üst düzeyde girişimlerde bulunduğunu ve diplomatik çabalarını seferber ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin Gazze'ye Yardımları ve Diplomatik Çabaları

Bakanlık, Türkiye'nin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye insani yardımlarını aralıksız sürdürdüğünü, binlerce ton yardım malzemesi ve tıbbi desteği bölgeye ulaştırdığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin çatışmaların durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi için yoğun çaba harcadığına dikkat çekildi.

İsrail'in Tutumu ve Yeni Ticaret Tedbirleri

"İsrail'in sebep olduğu katliam, insani felaket ve fiziki yıkım devam etmiş, İsrail hükümeti uluslararası ateşkes çabalarını karşılıksız bırakmış ve insani yardımları engellemiştir."

Bakanlık açıklamasında, 9 Nisan 2024'ten itibaren 54 ürün grubunun İsrail'e ihracatının kısıtlandığına dikkat çekildi. Ancak İsrail'in saldırgan tutumunu sürdürmesi ve Filistin'deki insani krizin derinleşmesi nedeniyle tüm ürünlerde ticaretin durdurulmasına karar verildiği belirtildi. Türkiye, İsrail hükümeti Gazze'ye kesintisiz ve yeterli insani yardım akışına izin verene kadar bu tedbirlerin uygulanacağını açıkladı.

Filistinliler İçin İş Birliği ve Türkiye'nin Desteği

Filistin halkının bu ticari kısıtlamalardan etkilenmemesi için Türkiye ve Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı arasında iş birliği yapılacağı vurgulandı. Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistinlilerin haklı mücadelesine destek vermeye devam edeceği belirtildi. A.A.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER