Ekonomi

TOBB Gaziantep GGK, Genç Girişimcilerle Finansal Okuryazarlık Semineri Düzenledi

Genç girişimciler, finansal okuryazarlık konusunda nasıl bir yol haritası izlemeli?

TOBB Gaziantep GGK, Genç Girişimcilerle Finansal Okuryazarlık Semineri Düzenledi
10-05-2024 12:00
GAZİANTEP

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) koordine ettiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu (GGK), "Küçük İşler Büyük Özgürlükler" kitabının yazarı ve ünlü Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başarangenç girişimcilerle bir araya getirdi. Yoğun ilgi gören "Mert Başaran ile Finansal Okuryazarlık Semineri", çevre illerden de katılımcıları ağırladı.

Finansal Okuryazarlık Vazgeçilmez Oldu

TOBB Gaziantep GGK Başkanı Abdulkadir Koçer, açılış konuşmasında finansal okuryazarlığın günümüz dünyasında neden vazgeçilmez hale geldiğini vurguladı. Koçer, "Veri çağında her şeye kolay yoldan ulaşabilmenin büyük avantajları yanında dezavantajları da beraberinde getiriyor. Veri kirliliği ve rekabetin artması, finansal okuryazarlığı daha da önemli hale getiriyor. Geçmişte bu kadar gerekli olmayan finansal bilgi, bugün her birey için elzemdir" dedi.

Ekonomik Zorluklar ve Finansal Yönetim

GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak, konuşmasında küresel ve ulusal düzeyde yaşanan ekonomik zorluklara değindi. Özdurak, "Küresel jeopolitik tansiyonlar, sıkı para politikaları, daralan talep ve artan enflasyon, finansal okuryazarlığın önemini daha da artırıyor. Bireyler, işletmeler ve devletler, iyi bir finansal yönetim bilgisine sahip olursa, ekonomik zorluklar daha az zararla atlatılabilir" ifadelerini kullandı.

Yatırım ve Bütçe Yönetimi Üzerine Uzman Tavsiyeleri

Mert Başaran'ın seminerde yaptığı sunum, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Başaran, bütçe ve yatırım yönetimi, mali şartları kontrol altına almanın yöntemleri, tasarruf yapmanın ve gereksiz harcamaları kısmanın önemi, enflasyonist ortamda alınması gereken tedbirler gibi konularda değerli bilgiler verdi.

Genç Girişimciler için Bilgi ve Deneyim Paylaşımı

Seminer, genç girişimcilere finansal okuryazarlık alanında önemli bilgiler sunmanın yanı sıra, deneyimli isimlerle networking fırsatı da sağladı. Katılımcılar, Mert Başaran ve diğer konuşmacılarla birebir görüşme şansı buldu. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER