Kafa Kafaya Çarpışma Panik Yarattı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazası, bölgedeki sürücülere korku dolu anlar yaşattı. Şanlıurfa-Siverek karayolunda seyir halindeyken ters yöne giren bir otomobil, karşı yönden gelen başka bir araçla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle iki araç da yoldan savrulurken, olay yerine çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi.
8 Kişi Yaralandı
Kazada iki araçta bulunan toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kazaya karışan araçlar, çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.
Görgü Tanıkları O Anları Anlattı
Kazaya tanık olan vatandaşlar, ters yöne giren aracın hızlı bir şekilde ilerlediğini ve diğer sürücünün ani fren yapmasına rağmen çarpışmayı önleyemediğini ifade etti. “Bir anda iki aracın çarpıştığını gördük. Ortalık toz duman oldu, herkes yardıma koştu.”
şeklinde konuşan bir görgü tanığı, olayın saniyeler içinde gerçekleştiğini belirtti. Bölge sakinleri, karayolunda sık sık benzer kazaların yaşandığını ve önlem alınması gerektiğini dile getirdi.
Yaralıların Durumu İyi
Siverek Devlet Hastanesi yetkilileri, kazada yaralanan 8 kişinin durumlarının stabil olduğunu ve tedavilerinin devam ettiğini açıkladı. Yaralıların çoğunun hafif şekilde yaralandığı, bazılarının ise kontrol amaçlı müşahede altında tutulduğu bildirildi. Aileler hastaneye akın ederken, jandarma ekipleri kazayla ilgili tutanak tuttu.
Trafik Bir Süre Aksadı
Kazanın ardından Şanlıurfa-Siverek karayolu bir süre trafiğe kapatıldı. Araçların çekilmesi ve yolun temizlenmesinin ardından trafik yeniden normale döndü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kazanın oluş şekline ilişkin inceleme yaptı. Yetkililer, ters yöne giren sürücünün hatalı manevrasının kazaya neden olduğunu belirtti.
Sürücülere Uyarı: “Trafik Kurallarına Uyalım”
Kaza sonrası açıklama yapan trafik ekipleri, sürücüleri özellikle hatalı sollama ve ters yönde seyir konusunda uyardı. “Bir anlık ihmal, onlarca hayatı tehlikeye atabilir. Lütfen trafik kurallarına uyalım, dikkatli olalım.”
ifadeleriyle vatandaşlara çağrıda bulunuldu. Yetkililer, karayollarında denetimlerin artırılacağını ve benzer kazaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını duyurdu. Haber Mert Uğur FIRATOĞLU