USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Gazze'ye Destek: Araç Konvoyu ile Direnişe Dikkat Çekildi

Şanlıurfa Akçakale'den  Gazze'deki Zulme Karşı Şanlıurfa'dan Büyük Destek: İHH Akçakale Temsilciliği, Nasıl Bir Fark Yarattı?

Gazze'ye Destek: Araç Konvoyu ile Direnişe Dikkat Çekildi
29-01-2024 22:14

Şanlıurfa İHH Akçakale Temsilciliği, Gazze'de yaşanan insanlık dramına ve Filistin halkının zorlu mücadelesine dikkat çekmek için anlamlı bir eylem gerçekleştirdi. Cumartesi günü saat 11.00’da Halep Yolu üzerinde gerçekleşen bu etkinlik, bölgede ve dünyada yaşanan sorunlara ışık tuttu.

Araç Konvoyunun Oluşumu ve Katılım

Akçakale İHH'nın çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce vatandaş, araçlarını Türkiye ve Filistin bayraklarıyla süsleyerek Gazze direnişine destek verdi. Sloganlar ve marşlar eşliğinde ilerleyen konvoy, Şanlıurfa'dan Gazze'ye uzanan bir dayanışma köprüsü kurdu.

 İHH İl Başkanı Behçet Atila "Sürekli meydanlarda olup güçlü eylemler yapmalıyız, Siyonist terör örgütü İsrail’in mallarını/ürünlerini kısa süreliğine değil her daim boykot etmeliyiz, nakdi yardımlarda bulunmalıyız ve dua etmeliyiz."-

İHH İl Başkanı Behçet Atila'nın Mesajı ve Çağrısı

İHH İl Başkanı Behçet Atila, kalabalığa Gazze'deki son durum hakkında bilgiler verirken, dört maddelik bir eylem planı önerdi. Bu plan, sürekli aktivizm, İsrail ürünlerinin boykotu, maddi yardımlar ve dualar içeriyordu. Atila'nın bu sözleri, konvoyun ve katılımcıların amaçlarını net bir şekilde ortaya koydu.

Konvoyun Rotası ve Etkisi

Yaklaşık 120 araçlık konvoy, İHH Akçakale Temsilcisi İbrahim Halil Güler'in basın açıklamasıyla başladı. Gümrük kapısından Halep Yolu, Yeni Hastane ve Şehir Merkezi güzergâhını takip eden konvoy, Suriye sınırının sıfır noktasındaki istasyonda son buldu. Bu etkileyici yolculuk, bölgedeki ve uluslararası toplumun dikkatini Gazze'nin zorluklarına çekti.

Konvoyun Sonu ve Katılımcılara Teşekkür

İstasyonda, İHH İl Başkanı Behçet Atila katılımcılara teşekkürlerini sunarak, gelecekte Gazze'nin zaferi için tekrar toplanmayı umduğunu belirtti. Etkinlik, kalabalığın sessizce dağılmasıyla sona erdi, ancak yankıları uzun süre devam edecek gibi görünüyor.

İHH Akçakale Temsilcisi İbrahim Halil Güler’in okuduğu basın açıklamasının tam metni;

 Gazze İçin Acil Ateşkes Araç Konvoyu Basın Açıklaması:

 Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları olan halkımız, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, katılım sağlayan bay bayan tüm kardeşlerimiz, basınımızın güzide mensupları ve emniyet mensubu kardeşlerimiz, Akçakale İHH olarak organize ettiğimiz “Gazze İçin Acil Ateşkes Araç Konvoyu”muza hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz.

Bugün amacımız bu araç konvoyu ile dikkatleri tekrar Gazze’ye ve Gazze’de yaşanan soykırıma çekmektir. Yaşananları bir an bile unutmamaktır, unutturmamaktır.  Gazze’de 3,5 aydır yaşananlar, yaşadığımız asır, maalesef bir insanın bünyesinin kaldırabileceğinden çok daha fazla kan ve gözyaşına sahne oluyor. Filistin, Suriye, Afganistan, Irak ve daha birçok coğrafyada sivillere uygulanan zulüm politikaları, tüm dünyanın gözleri önünde yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.

Haftalardır soykırıma varan saldırıların yaşandığı Gazze, bu zulüm politikalarının geldiği son noktadır. Apartheid rejimi İsrail, tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka 2,5 milyona yakın insanın yaşadığı Gazze’deki sivilleri kadın, çocuk ve yaşlı demeden katletmekte, hayatta kalanlara ise yaşam hakkı tanımamaktadır.

Hastaneler, mülteci kampları, okullar, fırınlar, aşevleri ve aklınıza gelebilecek daha birçok yer saldırıya uğramış, Gazze’deki altyapı ve üstyapı işgalci İsrail tarafından tamamen çökertilmiştir.

Refah Sınır Kapısı’ndan kısıtlı geçen yardımlar, Gazze’nin ihtiyacının yüzde 3’ünü dahi karşılayamamaktadır. İsrail tarafından elektrik, su ve iletişimin kesildiği Gazze’de hastanelerdeki yaralıların tedavileri ilkel yöntemlerle zor şartlar altında yapılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca bu hastaneler, çok sayıda kadın ve çocuğun sığındığı adeta birer mülteci kampına dönüşmüştür. Buna rağmen hastaneler dahi bombalanmaktadır.

İsrail’in soykırım politikaları Asya’dan Avrupa’ya, Amerika kıtasından Afrika’ya kadar din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ‘‘BEN İNSANIM’’ diyen tüm dünyadaki vicdan sahiplerinin tepkisine yol açtı. Milyarlarca insanın haykırdığı ‘‘İsrail Zalimdir’’ söylemi ise maalesef dünya barışını sağlama görevini üstlendiklerini iddia eden ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi birçok batı ülkesinin yöneticileri tarafından duymazdan gelinmekte, İsrail’e bebekleri ve kadınları katletmesi için tam destek verdikleri görülmektedir.

Siyonist terör devleti İsrail ile mücadele etmek ve Filistinli mazlumların yanında yer almak zaruridir. Çünkü Filistin ve Aksa davası sadece Filistin’in değil, sadece Arapların değil tüm müslümanların davasıdır. Hatta bunun da ötesinde izan ve vicdan sahibi bütün bir insanlık âleminin ortak davasıdır.

Kimden gelirse gelsin zalimin karşısında durmayı ve kime yapılırsa yapılsın mazlumun yanında olmayı şiar edinen müslümanlar olarak; Son günlerde masum Gazze halkına karşı savaş suçunun her türlüsünü hunharca işleyen Terör Devleti İsrail’e karşı; kınama, lanetleme, yas ilan etmenin yetmediği, daha da somut adımların atılmasının vaktinin geldiğine inanıyor ve aşağıdaki hususları tüm kamuoyuna ilan ediyoruz:

 1.)  Alanları boş bırakmayarak eylemleri artırarak devam ettirmeliyiz,

2.)  İsrail ve siyonizme destek veren şirketlerin tüm ürünlerini boykot ediyor ve devletin bu ürünlere yasak getirmesini talep ediyoruz.

3.)  Filistin davasını kendi öz davamız bilip bu bilinci nesilden nesle aktararak zinde tutmamız gerekiyor,

4.)  Güvendiğimiz kurum ve kuruluşlar aracılığıyla gücümüz nispetinde Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimize maddi yardımlar yapmalıyız.

Çok riskli olmasına rağmen İHH olarak ilk günden beri desteklerinizle Gazze’de çok yoğun bir şekilde yardımları dağıtıyoruz. Çünkü Gazze’de İHH olarak Ofisimiz, depolarımız ve yoğun faaliyetlerimiz var.

5.)  Nusret ve zafer nasip etmesi için Rabbimize niyazlarımıza devam etmeliyiz.

 Son olarak;

Hiçbir ülke zulüm ile abad olmamıştır. Zulüm üzerine kurulu hiçbir düzen ilelebet varlığını idame edememiştir. Zulüm üzerine kurulmuş Siyonist İsrail de elbet bir gün yıkılacaktır. Yazarın dediği gibi; Yıkılasın İsrail enkazını göreyim. Sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim.

Bu münasebetle namazımızın her rekâtında okuduğumuz Fatiha’mızda “Allah’ın gazabına uğramış” millet olarak nitelenen siyonist yahudilere lanet olsun.

İsrail’in hamiliğini üstlenen Amerika’ya, ona destek veren tüm Avrupa ülkelerine ve ülkemiz içerisindeki satılmış işbirlikçilerine lanet olsun.

Filistin’in ilk fatihi Hz. Ömer’e selam olsun. Mescid-i Aksa’yı tekrar hürriyetine kavuşturan Nureddin Zengi ve Selahaddin-i Eyyubi’ye Selam olsun.

Filistin topraklarını ve mukaddesatımızı mallarıyla ve canları ile müdafaa eden yiğit direnişçilere, şehitlere ve gazilere selam olsun.

Akçakale halkı olarak canımızla, kanımızla ve tüm imkânlarımızla sizinleyiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47