Sosyal hizmetler müdürlüğü ne iş yapar hangi amaçla kurulmuştur.

Öncelikle Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Ne İşe yaradığını ve Kurulma amacını bugünkü yazımla kaleme aldım.Değerli Okurlarım Sosyal Hizmetler Müdürlüğü T...

Ali Lale

4 yıl önce

Öncelikle Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Ne İşe yaradığını ve Kurulma amacını bugünkü yazımla kaleme aldım.

Değerli Okurlarım Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Tüm Yurtta olduğu gibi Kentimizde de Çocuk,genç,kadın,erkek ,engelli,yaşlı,şehit yakını ve gaziler ile ailelerine koruyucu,önleyici,destekleyici,geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini bir arada sunulmasına yönelik kurulan merkezler olduğunu ifade edeyim.

Siverek sosyal hizmetler müdürlüğü personelleri Kentin 200 yataklı Devlet hastanesini giderek önceki gün Trafik kazasında yaralanan kazazedeleri ziyaret edip fakir ve muhtaç olan vatandaşları tespit edip Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bildirip gerekli yardımları sağlamaya çalıştılar.

Yaraları sarmak elbetteki sosyal bir Devletin asli görevlerinden olup bu doğrultuda emek veren tüm arkadaşlara Kentim Siverek İçin teşekkür ederim.

İhtiyaç sahiplerinin tespit edilerek, sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesinden, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin bir arada ve en kolay ulaşılabilir biçimde hizmet modelini sunmak.( Sokak çocukları. Dilenen çocuklar. İstismara uğrayan çocuklar. Aile içi şiddetle mücadele. )

Çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler ile ailelerine yönelik olarak, Bakanlığımız mevzuatı çerçevesinde yapılan başvurular değerlendirilmekte ve gerekli incelemeler gerçekleştirilmekte, uygun görülen hizmet modelleri uygulanmaktadır

Merkezlerimizde Aile ve Boşanma Süreci

Danışmanlığı hizmeti kapsamında danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

Sosyal Hizmet Merkezlerinde; Şehit Yakınları, Gaziler ve Gazi Yakınlarının talepleri, ihtiyaçları doğrultusunda mesleki personel tarafından gerekli çalışmalar yapılmakta, ailelerimiz düzenli periyotlarla ziyaret edilmekte ve değişik zamanlı program ve etkinliklerde gerçekleştirilmektedir.

Alo 183 Cimer ve medyaya düşen herhangi bir vaka ihbar kabul edip müdahale ve inceleme yapmak.

ASDEP personeli ile sahada alan taraması yapmak.

Böyle bir kurumun halkın ve yoksulun can damarı olan Siverek Kentimin de 50 kişilik personeliyle kiralık küçük bir binada hizmet vermesi eli kalem tutan birisi olarak içime sindiremiyorum?

YAZARIN DİĞER YAZILARI