Muhalefet Ve Değişim

Özellikle CHP yetkililerin değişim kelimesine yoğunlaşmışlar. Değişim kelimesinde; CHP’li yetkiler ve halk bu kelimeden ne anlıyor.CHP yetkileri gen...

Ali Lale

9 ay önce

Özellikle CHP yetkililerin değişim kelimesine yoğunlaşmışlar. Değişim kelimesinde; CHP’li yetkiler ve halk bu kelimeden ne anlıyor.

CHP yetkileri genel itibariyle değişimi kişilere endekslemişler. Ancak halkın değişim kelimesinde anlamak istediği ile CHP’nin değişim kelimesinde çıkardığı anlam arasında çok büyük farklar bulunmaktadır.

Halk değişim, kelimesinin uygulamasında şunları beklemektedir. Sözün eri olan siyasetçi, adaletli, kul hakkına saygılı, hukukun üstünlüğünü bizzat kendisinin inanması ve projeleriyle, planlarıyla bunları tastık etmesidir. Toplumu ekonomik krizden nasıl kurtaracağını bunları yeni değişim programıyla anlatmasını ve bu programları uygulayacak yanı değişim programına göre kadrolaşmaya gidilmekle değişim gerçekleşeceği ve halkı inandırabileceklerini inanıyorum. Ancak CHP yetkililerin değişimde anladığı misyon ve proje değil kişilerin değişimiyle, değişimin gerçekleşeceğini inanmaktadırlar. Halk buna temkinli çünkü halkın şu anda birinci önceliği bu enflasyon canavarında nasıl kurtaracaklarını, piyasanın üzerine karabasan gibi çöken karabulutu nasıl dağıtacağını ve piyasaya nasıl bir güven getireceklerini, neyle getireceğini öğrenmek istiyorlar. Halk değişim de bu bunları anlamaktadır. Yoksa CHP’nin koltuğuna misyonsuz ve vizyonsuz kim oturursa otursun, böyle bir değişimin hiçbir anlamı olamaz çünkü hiçbir şey değişmez. Yine yolsuzluklar, zamlar, adam kayırmalar, israf ve lüks ve konforlu yaşamlarından taviz vermeyecekler ve halk yine sömürü düzenin çarkları arasında ezilecektir. Onlar için halkın ezilmesi onların çarklarının çalışmasına vesiledir. Değişimle yeni bir kurtuluşa vesile olmayacaksa, yeni değişimle ezilme metoduna gerek yok diye iktidar partisine tekrar oy verdiler. Bence CHP’li yetkililer başını taştan taşa vursunlar. Bu zor şartlarda halk bize niye teveccüh etmedi diye kendi özeleştirilerini en acımasız bir şekilde yapsınlar. Bunu da yaparken ilkeli yapmalıdırlar. Günah keçisini aramaya gerek yok, suçluysa hepsi suçludur. Çünkü bunlar bu halkı anlayamadılar. Değişimle kim koltukta oturursa otursun eğer kurumsallaştırılmış bir vizyon yoksa, bu şekilde değişimle hiçbir gelişme olmaz. Halk böyle değişimden bir şey anlamıyor. Kusura bakmayın beyler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI