?>

SİVEREK’TE KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLERE REKOR ZAM

Gündem - 4 yıl önce

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyede kadroya geçen işçilere rekor zam yapıldı.

696 Nolu KHK ile 2018 yılında taşerondan Siverek Belediyesi’nde kadroya geçen işçiler, uzun süredir sözleşmenin yenilenmesini bekliyordu.

Uzun süre önce sendikalar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle devam eden mahkeme süreci nedeniyle sözleşmenin yapılacağı tarih işçiler arasında merak konusuydu.

Uzun süredir beklenen müjdeli haber Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimiyle geldi.

Gülpınar’ın girişiminin ardından Siverek Belediyesi ile işçiler arasında başlayan görüşmelerde işçileri memnun eden zam oranı çıktı.

Milletvekili Kasım Gülpınar’ın tavsiyesiyle işçilere rekor düzeyde zam yapan Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, görüşmelerde eşit işe eşit ücret konusunda ise hassas davrandı.

Varılan anlaşmanın ardından en düşük işçi maaşı brüt 4.289,49 (net 3.357,73) liraya yükselirken farklı iş kollarında çalışan işçilerde ise en yüksek maaş brüt 7.545,02 (net 5.779,05) lira oldu.

Öncelikle taşeron olarak çalışırken kendilerine kadro müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden işçi Selen Gelener, yapılan maaş zammı için girişimde bulunan Milletvekili Kasım Gülpınar ve Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür etti.

Maaşına yapılan zammın rekor düzeyde olduğunu ifade eden Selen Gelener, “Uzun zamandır sendikalar arasında yaşanan sorun nedeniyle sözleşmemiz askıda bekliyordu. Beklediğimiz sözleşme müjdesinin Milletvekilimiz Kasım Gülpınar’ın girişimiyle gerçekleştiğini öğrendiğimizde çok mutlu olduk. Milletvekilimizin mağduriyetimizi görmesi ve sözleşmenin bir an önce yapılmasını istemesi biz işçiler arasında sevince neden oldu. Ben Hukuk İşleri Müdürlüğünde görevliyim, daha önceki maaşım brüt 3.336,81 (net 2.504,51 TL) lira iken yapılan zammın ardından maaşım brüt 4.370 (net 3.438,23 TL) liraya yükseldi. Bölge belediyeleri arasında en yüksek rakamı öyle sanıyorum ki biz aldık. Emeği geçen Milletvekilimiz Kasım Gülpınar ve Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’a teşekkür ederim.” dedi.

Takım İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında belediye iştiraki olan Belet Et ve Et Ürünleri Kesim İşl. İnş. Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti. bünyesinde istihdam edilen personele yönelik ciddi bir maaş zammına imza attıklarını dile getiren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, “Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’ın da tavsiyesiyle tüm imkanlarımızı kullanarak işçi kardeşlerimizin maaşında kayda değer bir iyileştirme yaptık. Yaptığımız sözleşmede geriye dönük haklarında da herhangi bir kayıp yaşanması söz konusu değil ki o haklarını da bütçemiz el verdikçe belirli periyotlarla hesaplarına aktaracağız.” diye konuştu

Haftanın Öne Çıkanları

SİVEREKLİ BABA OĞUL FECİ KAZADA HAYATINI KAYBETTİ

2021-01-14 19:09 - Gündem

SAHABE-İ KİRAMI TANIMAK VE ANLAMAK

2021-01-15 02:18 - Gündem

18.01.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-01-18 03:00 - Gündem

YEDİ BAŞAK DERNEĞİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYİ YALNIZ BIRAKMADI

2021-01-12 19:02 - Gündem

BAŞKAN ÇAKMAK’TAN BUĞDAY PAZARI ESNAFLARINA ZİYARET

2021-01-13 19:55 - Gündem

SİVEREK’TE KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLERE REKOR ZAM

2021-01-18 19:45 - Gündem

BABALARI TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN 7 ÇOCUKLU AİLE YARDIM BEKLİYOR!

2021-01-15 17:15 - Gündem

13.01.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-01-13 03:00 - Gündem

12.01.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-01-12 03:00 - Gündem

14.01.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-01-14 03:00 - Gündem

İlgili Haberler

Siverek Hatipoğlu Aşireti İbrahim Oğulları Derneği Genel Kurulunda Birlik Mesajı

10:08 - Gündem

Siverek Oda Başkanı İnan'dan Acilen Belediyeden Sanayi Kavşağı Talebi

14:27 - Gündem

Ailelere Büyük Destek: 10 Bin TL Nakdi Yardım Başvuruları Başladı

11:30 - Gündem

Kayyum Yaptı, DEM Partili Belediye Tekstil Fabrikasını Hizmete Açamadı

07:00 - Gündem

Jandarma Ekiplerinden Çocuklara Sürpriz 23 Nisan Etkinliği

21:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek Hatipoğlu Aşireti İbrahim Oğulları Derneği Genel Kurulunda Birlik Mesajı

10:08 - Gündem

Otomobil Şarampole Yuvarlandı: 1 Yaralı

10:00 - Asayiş

40 Bin Tonluk Hububat Vurgununda 9 Tutuklama

09:30 - -

Grand İsias Otel’in Kamu Görevlileri Davası 16 Temmuz’a Ertelendi

09:00 - Yaşam

Siverek’e  Modern Evlendirme Dairesi Yapılıyor

08:59 - Kültür & Sanat