?>

İnşaat Sektörüne Büyük Darbe

Merkez bankasının yüzde 20 faiz artışı ve asgari ücretin yükselmesinden sonra Diyarbakır’da inşaat sektörü temsilcileri ev fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Merkez bankasının faiz artışı ve asgari ücretin yükselmesinden sonra konut ve inşaat alanında yüzde 15 ile 20 arasında yükseliş meydana geldi. Ev sahiplerinin kendi kafalarına göre daire fiyatlarını yükseltmesi serbest piyasaya dönüp, ev fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.

Diyarbakır Turyap temsilcisi Mehmet Çetin, artan faiz ve asgari ücretten sonra Diyarbakır’da yükselen kira konutları ile ilgili konuştu. Asgari ücretin üstünde seyreden kira fiyatlarının ve ev sahiplerinin kendi kafalarına göre kira ve konut satışlarını yapması, bundan dolayı serbest piyasaya döndüğünün söyleyen Mehmet Çetin, devletin ciddi anlamda denetim yapması gerektiğini söyledi. Çetin, "Bu yükselişlerin her şeye yansıdığı gibi inşaat ve gayrimenkul sektörüne de yansıdı. İnşaat sektöründe girdilerin yüksek olmasıyla birlikte, gayrimenkulde de yüzde 10 ile 15 artmasında artışa neden oldu. Bu da serbest piyasada insanların kendileri karar verip kendi kafalarına göre fiyatların artmasına sebep oluyorlar. Bugün bir milyon olan bir dairenin bizim elimizde olması ve diğer haftalar aradığımızda ev sahibi bir milyon 100 bin yapmış. Herkes kendi kafasına göre kendi fiyatını belirliyor. Eğer bunun önüne geçmemiz gerekiyor ise devletimiz ciddi anlamda denetim yapması lazım" dedi.

Diyarbakır’da ev sahiplerinin dolar, altın ve asgari ücretten sonra kira fiyatlarını da yükselttiğini de söyleyen Çetin, “Kiralara da şuanda fahiş fiyatlar getirildi. 15, 20 bin isteyen daire sahipleri oluyor eski kiracılarını çıkarıyorlar insanlar mağdur oluyor, bir an evvel bunun önüne geçmek gerekiyor. Şuanda Diyarbakır genelinde dairelerde yüzde 20 ile 25 artış söz konusu, buda inşaatlarda çimento, demir fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Bizim portföyümüzde 300’e yakın dairemiz var, biz daire sahiplerini aradığımızda yüzde 20’si dolar, altının ve asgari ücretin yükselmesinden dolayı onlarda fiyatlarını yükseltiyor" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa Büyükşehir Encümeni Başkanlığından

2023-07-08 03:00 - Resmi İlanlar

SİVEREK BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

2023-07-11 03:00 - Resmi İlanlar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan

2023-07-13 03:00 - Resmi İlanlar

Siverek’te Turizmin Canlandırılması İçin Bungalov Evler Yapılıyor

2023-07-12 15:10 - Kültür & Sanat

Vefasız Annelik İnsanlara Özgü Değil

2023-07-11 13:25 - Kültür & Sanat

Kanaat Önderi Hasan İZOL’DAN Sivil dere Tam Destek

2023-07-11 11:56 - Politika

Kelaynak kuşları göç yolculuğuna başladı

2023-07-07 15:46 - Kültür & Sanat

Depremden Sonra Tarih Yeniden Şekilleniyor

2023-07-08 12:32 - Kültür & Sanat

Şort’un Yeni Teklisi ‘Kavga’ Çıktı

2023-07-06 17:13 - Kültür & Sanat

2. Gemlik Festival Ödülleri Belirlendi

2023-07-11 12:47 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Şanlıurfa Tarımında Devrim: TKDK’dan Kırsal Kalkınmaya 404 Milyon TL’lik Tarihi Can Suyu!

09:51 - Ekonomi

Siverek’te Öğrenci Emeğiyle Kimya Devrimi

08:48 - Ekonomi

Siverek’te Şeffaf Pazar Dönemi: Zabıtadan Hem Etiket Hem Terazi Operasyonu!

11:39 - Ekonomi

Siverek’te Emekçinin Yüzü Gülüyor: Başkan Bucak’tan Memur ve İşçiye Dev Mali Paket!

17:23 - Ekonomi

Şanlıurfa Büyükşehir Seralarında Kış Bereketi: Üretilen Sebzeler Sofralara Umut Oluyor

10:15 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Başkan Bucak’tan Siverek’ten Şanlıurfa’nın Yarınlarına Vefa ve Hizmet Mesajı

12:26 - Gündem

Şanlıurfa’da Kadının Gücü Geleceğe Taşınıyor: Büyükşehir’den Vizyoner 8 Mart Zirvesi

09:52 - Gündem

Vefa Sofrasında Buluşma: Şehit Aileleri ve Korucular İftarda Bir Araya Geldi

09:22 - Gündem

Başıbüyük Yardım Kuruluşu Bölgede, Siverek ve Hilvan’da Gönüllere Dokunuyor

08:49 - Gündem

Şanlıurfa'da Firari Suç Makinesi JASAT’ın Pençesinde!

15:29 - Asayiş