?>

Halk Eğitim Diploması İngiltere Kapılarını Açtı

Mardin Kızıltepe İlçe Halk Eğitim Merkezinden aldığı berberlik sertifikası sayesinde İngiltere’nin Brighton kentinde berber dükkanı açan 22 yaşındaki Kenan Akbaş, kendi işinin patronu oldu. Akbaş, Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi sayesinde hayatının değiştiğini söyledi.

Eğitim - 2 yıl önce

Halk Eğitim Merkezlerinden alınan sertifikalar sayesinde bir çok insan Avrupa ülkelerine vize alabiliyor. Kızıltepe Halk Eğitim Merkezinde açılan berberlik kursundan alınan sertifika sayesinde Silopili 22 yaşındaki Kenan Akbaş’ın da hayalleri gerçekleşti. Başarı hikayesini anlatan Kenan Akbaş, "Silopiliyim Kızıltepe’de amcamı ziyaret ederken Kızıltepe Halk Eğitim Merkezinde berberlik kursunun olduğunu öğrendim. Bu kurstan alacağım belgeyle Avrupa’ya gideceğimi öğrendim. Kursa başvurumu yaptım. Belgemi aldım. İngiltere’ye vizemi aldım. Orada berberliğin iyi iş yaptığını gördüm. Orada dükkan açtım bu belge sayesinde. Benden sonra babam, annem ve kardeşlerim geldi" dedi.

Kızıltepeli gençlere de önerilerde bulunan Akbaş,

"Kızıltepe Halk Eğitim Merkezine gelip buradaki belgelerden faydalanmalılar. Çünkü bu belge sayesinde oraya gidip yerleşebilirler. Kızıltepe Halk Eğitim Merkezindeki bütün öğretmenlere teşekkür ediyorum. 3 ay gibi kısa bir sürede bana berberliği öğrettiler ve onlar sayesinde hayatım değişti" açıklamasını yaptı.Gençlerin hayatlarına dokunduğunu belirten Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Büyük, "Biz burada Kızıltepeli genleri eğitiyoruz. Bir berber öğretmenimiz var. Burada gençleri alıyoruz, 3 ay gibi kısa bir sürede eğitiyoruz. Sertifika kazandırıyoruz. O sertifika sayesinde Avrupa’ya vize başvurusu yapabilirler. Biz burada hayatlara dokunmaya çalışıyoruz. Kızıltepe Halk Eğitim Merkezinden Avrupa’ya uzanan çok fazla öykümüz var. Kenan kardeşimiz de bu öykülerden bir tanesi. Bizden aldığı sertifikayla şuan İngiltere Brighton şehrinde kendi iş yerini kurmuş. Ailesini yanına almış ve hayatını değiştirmiş. Biz bu tarz örnekleri görünce çok seviniyoruz" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa Büyükşehir Encümeni Başkanlığından

2023-07-08 03:00 - Resmi İlanlar

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’den Basın Açıklaması

2023-07-04 20:14 - Politika

Cennet çamuru Rağbet Görüyor

2023-07-03 19:50 - Kültür & Sanat

Yeniden Refah Partisi Gençlerle Buluşuyor

2023-07-04 17:39 - Politika

Kelaynak kuşları göç yolculuğuna başladı

2023-07-07 15:46 - Kültür & Sanat

Depremden Sonra Tarih Yeniden Şekilleniyor

2023-07-08 12:32 - Kültür & Sanat

Tarihin Sıfır Noktasından Buğday Şenliği

2023-07-05 20:18 - Kültür & Sanat

Şort’un Yeni Teklisi ‘Kavga’ Çıktı

2023-07-06 17:13 - Kültür & Sanat

Muhammet Aliyev Sanko Sergi Açacak

2023-07-05 13:37 - Kültür & Sanat

Yüz Dönüm Buğday Küle Döndü

2023-07-03 13:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Siverek’te Belediye Başkanı Bucak'tan Okullara Yenileme Hamlesi

16:28 - Eğitim

Siverek’te Öğrencilerin Okuma ve Öğrenme Yolculuğunu Destekleyen Kitap Dağıtımı

10:01 - Eğitim

İstanbul’dan Siverek’e “Yerli Malı” Desteği

14:23 - Eğitim

Şanlıurfa’da Kur’an Kursu Öğreticilerine Eğitim Semineri

08:53 - Eğitim

Şanlıurfa’da Eğitimin Yol Haritası Vali Şıldak Tarafından Belirlendi

08:41 - Eğitim

Günün Manşetleri

Siverek’te Gıda Güvenliği İçin Zabıta Ekiplerinden Kapsamlı Hijyen Uyarısı

16:38 - Sağlık

Siverek’te Belediye Başkanı Bucak'tan Okullara Yenileme Hamlesi

16:28 - Eğitim

Şanlıurfa İHH’dan Gazze’ye 3. Yardım Konvoyu Dualarla Yola Çıktı

10:28 - Gündem

Sobalı Kahvehanelerde Kahve Kültürünün Siverek’teki Yeri Bambaşka

10:15 - Yaşam

Siverek’te Öğrencilerin Okuma ve Öğrenme Yolculuğunu Destekleyen Kitap Dağıtımı

10:01 - Eğitim