?>

Depremzedelere Ek Başvuru Süresi Duyurusu

Depremzedeler İçin Ek Başvuru Süresi! Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?Detayı Haberimizde

Yaşam - 1 yıl önce

Ek Süre İmkanı: Başvurular Hangi Tarihlerde Kabul Edilecek?

Gaziantep’in Araban ilçesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için yeni bir duyuru yaparak hak sahipliği başvuruları için ek süre tanıdığını açıkladı. 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden sonra evlerini kaybeden ve çeşitli sebeplerle başvuru yapamayan vatandaşlar, artık yeni bir fırsata sahip olacak.

Başvurular İçin Belirlenen Tarih Aralığı ve Son Gün Detayları

Araban Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ek süre kapsamında başvurular 21 Kasım 2024 tarihinde başlayacak ve 22 Kasım 2024 saat 23.59’a kadar devam edecek. Bu süre içinde hak sahipleri e-Devlet üzerinden veya Araban Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü’nden şahsen başvuruda bulunabilecekler.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Hak sahipliği başvurusunda bulunmak isteyen depremzedelerin bazı belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir. Bu belgeler arasında tapu senedi fotokopisi, eğer tapu vefat eden bir kişiye aitse veraset ilamı veya aile nüfus kaydı, köy muhtarından alınacak mülkiyet belgesi ve yerel mülki amirin tasdik ettiği belgeler yer alıyor. Ayrıca, elektrik veya su abonelik belgeleri de başvuru sürecinde sunulması gereken evraklar arasında bulunuyor.

Hasarlı Konutlar İçin Ek Belgeler

Cins tahsisi yapılmamış ve hasarlı konutlar için başvuru yapacak olan vatandaşların, tapularının bağ, bahçe veya arsa gibi vasıflarda olması durumunda, ilgili belediyeden alınacak emlak beyannamesi örneğini de başvurularına eklemeleri gerekiyor. Bu ek belgeler, başvuruların değerlendirilmesi için kritik öneme sahip.

Başvuru Sürecinin Takibi ve Son Tarihler

Başvurular yalnızca mesai saatleri içinde kabul edileceği için, vatandaşların bu süreçte dikkatli olmaları öneriliyor. Ayrıca, evli evlatlar için de yerleşim yeri belgesi veya hasarlı konuta ait abonelik belgeleri sunulması gerekmektedir. Başvuruların tamamlanabilmesi için belirtilen tarih ve saatlere dikkat edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Depremzedeler İçin Ek Süre Umut Işığı Olacak mı?

Ek süre duyurusu, depremlerden etkilenen ve hak sahibi olma taleplerini iletememiş vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. Araban Kaymakamlığı’nın bu duyurusu, başvuru sürecinde belge toplamakta zorlanan depremzedeler için umut kaynağı olabilir.

“06.02.2023 tarihli depremlerden etkilenen Gaziantep ilimizde çeşitli nedenlerle talep toplama işlemlerine müracaat edemeyen vatandaşlarımızın taleplerini verebilmeleri için, 2 günlük ek süre verilecektir. Başvurular 21.11.2024 tarihinde başlayıp 22.11.2024 saat 23.59’da sona erecektir.”

Depremzedeler için sunulan bu yeni başvuru süresi, hak sahibi olmayı bekleyen birçok kişinin yüzünü güldürecek gibi görünüyor. Kaymakamlık tarafından yapılan bu ek süre duyurusu, başvurularını tamamlayamayan vatandaşlar için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

GAİB, Sektör Profesyonellerini Yapay Zeka Günü'nde Bir Araya Getiriyor

2024-11-11 16:30 - Teknoloji

Doğal Sıcaklık ve Serinlik Sunan Miras Harran Evleri

2024-11-05 09:30 - Kültür & Sanat

Siverek Engelliler Derneği Başkanı Şenateş'ten Eşitlik Çağrısı

2024-11-11 14:51 - Gündem

AK Parti İlçe Başkanı Özeyranoğlu'ndan Başkan Bucak’a İadeyi Ziyaret

2024-11-07 08:47 - Politika

Narin Güran Davasında Çarpıcı Savunmalar

2024-11-10 14:00 - Politika

HÜDA PAR’dan Türkiye Kültür Yolu

2024-11-07 15:00 - Politika

Genel Başkan Bakırhan "Bahçeli’nin Uzattığı Eli Tuttuk"

2024-11-06 13:00 - Politika

Siyah İncisi Karagül Hasat Sezonu Başladı

2024-11-11 20:00 - Gündem

Türkiye'nin Doğa Turizmindeki Yeni Gözdesi

2024-11-08 07:45 - Yaşam

Gazeteci Arif Kurt’un Acı Kaybı

2024-11-10 19:09 - Yaşam

İlgili Haberler

Karaköprü’de Can Dostlar İçin Modern Seferberlik

12:00 - Yaşam

Karacadağ’ın Gizli Hazineleri Gün Yüzüne Çıkıyor: Sedat Kıran ve Ekibinden Bitki Devrimi

08:53 - Yaşam

Bir Çocuğun Masum Serzenişi Silahları Susturdu: 15 Yıllık Alışkanlığa Veda

08:48 - Yaşam

Uyuşturucu Kıskacından Hayata Dönüş: Liman Ayık Yaşam’da Yeni Bir Başlangıç

17:34 - Yaşam

Peygamberler Şehrinden Küresel Vicdan Çağrısı

11:33 - Yaşam

Günün Manşetleri

Siverek’in Hafızasından İşçilere Vefa: Eski Başkan Abikoğlu’ndan 1 Mayıs Çıkartması

11:58 - Gündem

Şanlıurfa’da İstikrar Kararı: Vali Şıldak ve Emniyet Müdürü Aksoy Görevine Devam Ediyor

09:59 - Asayiş

Siverek’te Sofraların Güvenliği Mercek Altında: Fırın ve Unlu Mamullere Şafak Operasyonu

09:49 - Sağlık

Başkan Nihat Çiftçi “Karaköprü’nün Her Taşında Emekçinin Alın Teri Var”

16:38 - Gündem

Haliliye’de Halk Sağlığı Operasyonu: Kaçak Depoda 5 Bin Koli Yumurta Yakalandı

15:34 - Sağlık