?>

Genel Başkan Bakırhan "Bahçeli’nin Uzattığı Eli Tuttuk"

Mardin’de Gerçekleştirilen Grup Toplantısında Kritik Açıklamalar.Detaylar haberimizde

Politika - 1 yıl önce

Mardin'de DEM Parti'nin Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Tuncay Akkoyun’un ardından partilileriyle bir araya geldi. Bu grup toplantısında Bakırhan, Devlet Bahçeli’ye yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Peki, Bakırhan’ın bu sözleri ne anlama geliyor?

Bahçeli’nin Eli ve Ortağının Engeli

Bakırhan, Devlet Bahçeli’nin kendilerine uzattığı eli tuttuklarını belirterek, "Sayın Bahçeli, bize uzattığın eli tuttuk. Ama diğer elini ortağın baltaladı" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Bahçeli’nin tutumunun yanı sıra, parti içindeki güç dengelerine de ışık tutuyor. Bakırhan’ın bu sözleri, Bahçeli’nin kendilerine destek olma isteği ile bunun önündeki engelleri vurguluyor. Bakırhan’ın, "Bize uzattığın elde sorun yok" demesi, mevcut ilişkilerdeki olumlu bir durumu işaret ederken, diğer yandan "Diğer eli baltalayan ortağında sorun var" ifadesi, Bahçeli’nin müttefikleriyle olan ilişkilerinin karmaşıklığını ortaya koyuyor.

Kayyum Anlayışına Tepki

Toplantıda konuşan Bakırhan, Mardin'deki kayyum uygulamalarına da sert eleştirilerde bulundu. "Madem bir çözüm istiyorsun, önce bu kayyum anlayışından vazgeç" diyen Bakırhan, kayyum uygulamalarının çözüm sürecine engel olduğunu vurguladı. Bu açıklama, partinin yerel yönetim anlayışının ne yönde evrileceği konusunda önemli bir işaret sunuyor. Bakırhan, ayrıca "Madem çözüm istiyorsun, önce tecridi kaldır" diyerek, mevcut siyasi iklimdeki tutumların değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Partinin Hedefleri ve Geleceği

DEM Parti, toplantının ardından Mardin’deki siyasi atmosferi etkilemeyi hedefliyor. Bakırhan’ın vurguladığı gibi, Bahçeli ile olan ilişkilerinin geliştirilmesi, ancak kayyum uygulamalarının sona ermesi ve tecridin kaldırılması ile mümkün görünüyor. Bu bağlamda, DEM Parti’nin gelecekteki hedeflerinin ne olacağı merak ediliyor. Toplantıda yapılan açıklamalar, partinin hem yerel hem de ulusal politikalar üzerindeki etkisini artırma çabası olarak değerlendiriliyor.

Sonuç ve Değerlendirme

Bakırhan’ın açıklamaları, sadece Mardin için değil, Türkiye genelindeki siyasi dinamikler için de önemli bir mesaj taşıyor. Peki, DEM Parti'nin bu çıkışları, siyasi arenada ne gibi değişimlere yol açacak? Yerel yönetimlerin geleceği ve partinin izlediği stratejiler, önümüzdeki süreçte daha fazla tartışılacağa benziyor.

Bakırhan, Devlet Bahçeli’ye verdiği mesajlarla birlikte, partinin geleceği ve hedefleri hakkında net bir duruş sergiliyor.

Bu gelişmeler ışığında, Mardin'deki siyasi atmosferin nasıl şekilleneceği ve DEM Parti'nin bu süreçteki rolü büyük bir merakla bekleniyor.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Doğal Sıcaklık ve Serinlik Sunan Miras Harran Evleri

2024-11-05 09:30 - Kültür & Sanat

Fatih Mehmet Bucak: Bölge Halkının Gönlündeki Güçlü Siyasetçi

2024-11-02 11:30 - Politika

Başkan Bucak’tan Özeyranoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti

2024-10-31 11:30 - Politika

Feyzi Donan’dan Ak Parti İlçe Başkanı Cengiz Özeyranoğlu’na Ziyaret

2024-10-31 07:00 - Gündem

Kurtalan’da Son Taş Değirmen Geleneği Yaşatmaya Devam Ediyor

2024-10-31 13:30 - Biyoğrafi

Kayyum Olarak Vali Tuncay Akkoyun Atandı

2024-11-04 11:00 - Politika

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Şanlıurfa’da Güvenlik ve Asayiş Toplantısında Önemli Mesajlar

2024-11-01 16:30 - Politika

Genel Başkan Bakırhan "Bahçeli’nin Uzattığı Eli Tuttuk"

2024-11-06 13:00 - Politika

Vali Ekrem Canalp Kayyum Olarak Atandı

2024-11-04 11:15 - Politika

Haftalık Değerlendirme Toplantısı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Ele Alındı

2024-11-04 16:17 - Politika

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Siyaset ve Basın Buluşması: AK Parti Heyetinden GGC’ye Kritik Ziyaret

14:22 - Politika

Siverek Siyasetinde  CHP Gençlik Kolları Başkanlığına Atama Yapıldı

12:05 - Politika

Devlet Bahçeli’nin "Siverekliyim" Çıkışı İlçede Bayram Havası Estirdi

10:24 - Politika

İYİ Parti  Siverek Teşkilatı "Kesintisiz Hizmet ile  Haftanın Her Günü Açık Olacak

09:01 - Politika

SİVİLDER’den Siverek’in 100 Yıllık Vilayet Özlemi için Ak Parti İlçe Başkanlığına Stratejik Ziyaret

13:45 - Politika

Günün Manşetleri

Siverek’te Facianın Eşiğinden Dönüldü: Mutlu Gün Yas Yerine Şükre Bıraktı!

10:22 - Asayiş

Kahta–Siverek Yolunda Korkutan Çarpışma: Menzil Kavşağı’nda Can Pazarı!

21:35 - Asayiş

Siverek’ten Şanlıurfaspor’a Kardeşlik Köprüsü: Cudi Paşa Konağı’nda Şampiyonluk Morali!

21:24 - Spor

Siverek’te Kar Esaretine Şefkat Eli: SYDV Ekipleri Yollarda Derman Oldu!

20:59 - Yaşam

Dijital Zirvede Kalkınma Hamlesi: Vali Hasan Şıldak Karacadağ’ın Geleceğini Planladı!

20:16 - Gündem