?>

Deprem Bölgesinde Açık Otoparklar Doldu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki yıkıcı depremlerden etkilenen Gaziantep’te vatandaşlar araçlarının kapalı otoparkta zarar göreceği korkusuyla açık otoparklara yöneliyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Daha önce olası dolu yağışlarından korunmak amacıyla kapalı otoparklara yönelen vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkisiyle açık otoparkları tercih ediliyor. Hava sıcaklığının yüksek olmasına rağmen vatandaşlar araçlarının olası bir depremde enkazda kalmasından korktukları için açık otoparkları daha çok tercih etmeye başladı. Bu duruma en çok sevinenler ise açık otopark işletmecileri oldu. İşletmeciler işlerinin yüzde 40 arttığını belirtti.

“Depremden önceki sürece nazaran işlerimiz yüzde 40 oranında arttı”

Kapalı otoparklar binaların altında olduğu için kolonlarla ilgili sorunlar fazla olduğundan müşterilerin çoğu kapalı otoparkları tercih etmediğini belirten Otopark İşletme Sahibi Cemil Kılınç,

“Biz bu durumu birebir yaşayanlardanız, asrın felaketinden sonraki süreçte güneşli, yağmurlu gibi etkenlerden bizim otoparklar etkilenirken deprem sonrasındaki süreç ise biz tercih edilir konuma geldik. İnsanlar yaşanılan artçı depremlerin devam etmesinden dolayı araçlarını kapalı otoparklara koymak istemiyorlar. Sürücüler hava sıcak, yağmurlu, çamurlu olsa da açık otoparkları tercih ediyorlar. Depremden önceki sürece nazaran işlerimiz yüzde 40 oranında arttı. Kapalı otoparklar binaların altında olduğu için kolonlarla ilgili sorunlar fazla olduğundan müşterilerin çoğu onu tercih etmiyor. Açık otoparklardaki rahatlığı anahtarsız kendileri park edip anahtarlarıyla birlikte gidebildiklerini gördükten sonra” dedi.

“Deprem sonrasındaki süreçte de bizlere rekabet artmıştır”

Kılınç,

“Kapalı otoparklar binaların altında olduğu için kolon sayıları fazla bu süreçten sonra müşterilerimi gelip gördüklerinde kendileri araçlarını park ediyorlar, anahtarları kendilerinde kalıyor. Alan geniş bunun rahatlığından ötürü de deprem sonrasındaki süreçte de bizlere rekabet artmıştır” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa Büyükşehir Encümeni Başkanlığından

2023-07-08 03:00 - Resmi İlanlar

SİVEREK BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

2023-07-11 03:00 - Resmi İlanlar

Vefasız Annelik İnsanlara Özgü Değil

2023-07-11 13:25 - Kültür & Sanat

Kanaat Önderi Hasan İZOL’DAN Sivil dere Tam Destek

2023-07-11 11:56 - Politika

Kelaynak kuşları göç yolculuğuna başladı

2023-07-07 15:46 - Kültür & Sanat

Tarihin Sıfır Noktasından Buğday Şenliği

2023-07-05 20:18 - Kültür & Sanat

Depremden Sonra Tarih Yeniden Şekilleniyor

2023-07-08 12:32 - Kültür & Sanat

Şort’un Yeni Teklisi ‘Kavga’ Çıktı

2023-07-06 17:13 - Kültür & Sanat

58 Yıldır Şehirdeki Tüm Kapı Seslerinde Onun İmzası Var

2023-07-11 14:15 - Kültür & Sanat

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan Sevindiren Haber

2023-07-11 15:39 - Politika

İlgili Haberler

Fatih Mehmet Bucak Siverek’te Üç Ailenin Acısına Ortak Oldu

13:13 - Yaşam

Siverek'te Meyve Ağaçları Toprakla Buluştu

09:06 - Yaşam

Eski Milletvekili İbrahim Ayhan’ın Annesi Zekiye Ayhan Hayatını Kaybetti

09:28 - Yaşam

Siverek Kaymakamı’ndan Yaz Öncesi Hayati Uyarı

10:14 - Yaşam

Siverek’te Engelleri Kaldıran Sosyal Tesis: Ofis Kültür Cafe

10:35 - Yaşam

Günün Manşetleri

Siverek’te Vefa ve Helalleşme Gecesinde Şehit Aileleri Unutulmadı

12:08 - Gündem

Siverek'te Türk-Japon Dostluğu Sergisine Yoğun İlgi

10:55 - Kültür & Sanat

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir’den Başkan Bucak’a Anlamlı Veda

11:26 - Gündem

Siverek’te Kadınların Gücüne Güç Katacak Yeni Merkezler Kuruluyor

11:14 - Ekonomi

Siverek-Karacadağ Yolunda Gece Yarısı Kaza

01:49 - Asayiş