?>

Büyük Kaza: Otobüs ile Tır Çarpıştı, 10 Yaralı

Kazanın Detayları: Acı Tablo ve Sorular Haberimizde

Asayiş - 2 yıl önce

Şanlıurfa, bugün yine bir trafik kazasının acı haberini verdi. Şanlıurfa – Gaziantep otoyolu gişelerinde meydana gelen ve bir yolcu otobüsü ile bir tırın karıştığı feci kazada, 10 kişi yaralandı. Peki, bu kazanın sebepleri nelerdi? Alınan önlemler yeterli miydi?

Kaza Anı: İki Araç Nasıl Çarpıştı?

Alınan bilgilere göre, kaza sabah saatlerinde yaşandı. Diyarbakır’dan İzmir’e giden A.E.’nin kullandığı 21 KC 665 plakalı yolcu otobüsü, Şanlıurfa istikametinden Gaziantep istikametine seyir halinde olan C.U.’nun kullandığı 33 BHS 34 plakalı tırla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kontrolünü kaybeden otobüs, yağmur suyu tahliye bölgesine girerek yan yattı.

Yaralılar ve İlk Müdahale

Olay yerine hızla intikal eden jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, kazada yaralanan 10 kişiyi ambulanslarla çevre hastanelere sevk etti. Sağlık durumları iyi olduğu bildirilen yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından tedavi altına alındı.

Tehlike Arz Eden Yakıt Sızıntısına Müdahale

Kazanın ardından yola dökülen yakıt, diğer sürücüler için büyük bir risk oluşturdu. Karayolları ekipleri, yakıta hızla müdahale ederek toprak döküp yoldan geçen araçların kaymasını önledi. Ayrıca, olay yerine gelen temizlik aracı ve işçiler, yoldaki parçaları temizleyerek trafiğin akışını güvenli bir şekilde sağlamaya çalıştı.

Devam Eden Soruşturma

Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, görgü tanıklarının ifadeleri ve kaza yerindeki incelemeler, kazanın nedenlerini aydınlatmaya çalışıyor. Yetkililer, benzer kazaların önlenmesi için alınması gereken tedbirler üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Kaza sonrası soruşturma devam ederken, bölge halkı ve yetkililer bu tür kazaların önlenmesi için alınabilecek önlemleri tartışıyor. Önlemler yeterli mi? Benzer kazalar nasıl önlenebilir? Şanlıurfa – Gaziantep otoyolu güvenliği ve trafik akışı için hangi adımlar atılmalı?

Haftanın Öne Çıkanları

BOZOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN İLAN

2023-12-12 03:01 - Resmi İlanlar

Kışın Gözde Lezzeti Soğan Kebabı ve Sağlık Faydaları

2023-12-13 14:37 - Kültür & Sanat

1050 Polen Tuzaklı Kovan Dağıtıldı

2023-12-15 11:19 - Ekonomi

100 Milyon Liralık Milli Servet Sahibini Bekliyor

2023-12-15 14:07 - Ekonomi

Japon mutfağının incisi gastronomi kentinde yerini aldı

2023-12-16 00:30 - Teknoloji

Polis Mesleği Gençlere Tanıtıldı

2023-12-11 11:25 - Eğitim

Genç İş İnsanlarına İlk Yardımın Püf Noktaları Anlatıldı

2023-12-16 23:30 - Eğitim

Büyük Kaza: Otobüs ile Tır Çarpıştı, 10 Yaralı

2023-12-17 19:21 - Asayiş

Genç Yöneticilerden Öğrencilere İlham Veren Sunumlar: HKÜ İş Zirvesi’23

2023-12-15 17:37 - Eğitim

Trafik Eğitimi

2023-12-11 13:34 - Eğitim

İlgili Haberler

Jandarmadan Kaçak Lastik Operasyonu: Piyasa Değeri 2 Milyon TL!

08:49 - Asayiş

Trafikte Uyuşturucu Testi Dönemi Başladı

10:19 - Asayiş

Siverek Yenişehir Mahallesi’nde Meydana Gelen Trafik Kazası Korkuttu

14:10 - Asayiş

Otogar Yakınında Silahlı Kavga: 5 Kişi Yaralandı

12:00 - Asayiş

Jandarmadan Örnek Uygulama 100 Motosiklet Sürücüsüne Eğitim ve Hediye Kask

10:57 - Asayiş

Günün Manşetleri

Siverek’te Gıda Güvenliği İçin Zabıta Ekiplerinden Kapsamlı Hijyen Uyarısı

16:38 - Sağlık

Siverek’te Belediye Başkanı Bucak'tan Okullara Yenileme Hamlesi

16:28 - Eğitim

Şanlıurfa İHH’dan Gazze’ye 3. Yardım Konvoyu Dualarla Yola Çıktı

10:28 - Gündem

Sobalı Kahvehanelerde Kahve Kültürünün Siverek’teki Yeri Bambaşka

10:15 - Yaşam

Siverek’te Öğrencilerin Okuma ve Öğrenme Yolculuğunu Destekleyen Kitap Dağıtımı

10:01 - Eğitim