?>

Bıçakçılarda Kurban Bayramı Yoğunluğu

Şanlıurfa’nın tarihi çarşılar bölgesinde yer alan bıçakçılar pazarında Kurban Bayramının yaklaşmasıyla bıçak almak isteyen ve bıçaklarını keskinleştirmek isteyenler yoğunluk oluşturdu.

Yaşam - 2 yıl önce

Şanlıurfa’nın tarihi çarşılar bölgesinde faaliyet gösteren bıçak ustaları, bayrama hazırlık yapan vatandaşların ve kasapların kurbanda kullanacağı satır, bıçak gibi aletleri bileyerek keskinleştirip, onarıyor. Bayrama bir hafta kala mesaileri yoğunlaşan ustalar, vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirmek için çaba harcıyor.

Bıçak İşini Son Güne Bırakmayın

Bıçak keskinleştirme ustalarından Ömer Yaşarsoy,

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla işlerinin yoğunlaşmaya başladığını belirterek, “Kurban Bayramına bir hafta, on gün kala vatandaşlar bıçaklarını buraya getirerek, bileme yapıyor. Her yıl çağrıda bulunuyoruz, 60 yıldır bu işi yapıyorum, her yıl çağrıda bulunuyorum. Vatandaşlarımıza diyoruz ki bıçaklarınızı son güne bırakmayın. Onlar da illa bayrama bir gün kala bıçaklarını getirirler. Ondan dolayı bıçaklar son gün güzel keskin olmaz, kullanamazlar. Her yıl bayrama bir, iki gün kala burada aşırı yoğunluk olur. Onun için diyoruz, hayvanlarınızın azap çekmemesi için bir an önce bıçaklarınızı keskinletmeye getirin” dedi.

Bıçak keskinletme ustalarından Mustafa Kamacı,

“Yoğunluğumuz başlamıştır. Bıçak keskinletme işlemini yapmak isteyen vatandaşlarımız ve yeni bıçak almak isteyen vatandaşlarımız buraya gelerek Kurban Bayramına hazırlık yapıyor. Yeni bıçaklarımız 50 ile 150 TL arasında değişiyor. Bir bıçak keskinletme ücreti ise 7,5 TL’dir” şeklinde konuştu.

Bıçakların keskinletmek için bıçakçı pazarına gelen vatandaşlardan Hüseyin Polat,

“Kurban Bayramını eda etmek için hazırlık yapıyoruz. Bıçaklarımızı keskinletmek için geldik. Her yılın Kurban Bayramından önce buraya bıçaklarımı getirip, keskinletirim” dedi. Vatandaşlardan Mehmet Peltek ise “Bıçaklarımızı keskinleştirmek için geldik, sırada bekliyoruz. Yıllardır bıçaklarımızı getirip keskinleştiririz” ifadelerini kullandı. (iHA)

Haftanın Öne Çıkanları

SİVEREK’İ İL HEYECANI SARDI !

2023-06-19 19:18 - Politika

Vali Ayhan’dan Sürpriz Ziyaret

2023-06-16 19:43 - Politika

SİVEREK NEDİR?

2023-06-14 17:26 - Gündem

Şanlıurfa’da Yerli ve Milli tohum geliştirildi...

2023-06-19 14:06 - Gündem

Bölgenin En Büyüğü; Eyyübiye Millet Bahçesi Açılıyor !

2023-06-19 13:10 - Spor

Bıçakçılarda Kurban Bayramı Yoğunluğu

2023-06-21 14:44 - Yaşam

ÖRNEK DAVRANIŞ

2023-06-20 13:39 - Yaşam

Diyarbakır Sıcağında Mangal Kömürü Üretimi

2023-06-19 14:32 - Yaşam

Bıçaklı Şahıs Siverek Şanlıurfa Yolunu Kapattı

2023-06-18 18:34 - Asayiş

Dünü Ve Bugünü İle Siverek’in Yaşam Manifestosu

2023-06-14 17:37 - Gündem

İlgili Haberler

Amedspor Taraftarları, Efsane Yönetmen Yılmaz Güney'i Anarak Tarihe Saygı Duruşu

11:28 - Yaşam

SİVEREK'TE ANLAMLI HEDİYE ENGELLİ BİREYLERİN ÇOCUKLARINA OKUL ÇANTASI YARDIMI

03:05 - Yaşam

Siverek’te Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanı Tamamlandı

11:51 - Yaşam

Siverek’te TOKİ Deprem Konutlarında İnceleme

10:36 - Yaşam

Şehmus Karaburç’tan Piknikçilere Sert Uyarı

09:23 - Yaşam

Günün Manşetleri

Hilvan Hükümet Konağında Korkutan Yangın

09:33 - Asayiş

Siverek Oda Başkanı İnan: "Yeni vergi yasası küçük esnafı yok edecek"

09:15 - Ekonomi

Başkan Bucak’tan Siverek Belediyespor’a moral ziyareti

08:25 - Spor

Amedspor Taraftarları, Efsane Yönetmen Yılmaz Güney'i Anarak Tarihe Saygı Duruşu

11:28 - Yaşam

Siverek Belediyesi Kurslarıyla 43 Öğrenci Üniversiteli Oldu

10:31 - Eğitim