?>

Ekonomi - 1 yıl önce

Kilis’te Konut Fiyatları Düşüşte: Suriyelilerin Geri Dönüşü Piyasayı Nasıl Etkiledi?

Konut fiyatlarındaki gerileme devam edecek mi? Emlak sektörü bu süreçten nasıl etkilenecek?

Suriyelilerin Dönüşüyle Kiralık Ev Talebi Azaldı

Kilis’te son dönemde konut fiyatlarında belirgin bir düşüş yaşanıyor. Suriyelilerin ülkelerindeki siyasi gelişmeler sonrası dönüş yolculuğuna başlaması, kentte kiralık evlere olan talebin azalmasına neden oldu. Bu gelişme, kiraların ve satılık ev fiyatlarının düşüş eğilimine girmesine yol açtı.

Kira Fiyatlarında Yüzde 10-20 Arasında Gerileme

Kentte emlak danışmanlığı yapan Buse Çetin, kira fiyatlarında belirgin bir azalma olduğunu belirterek, "Suriyelilerin yoğun olduğu döneme kıyasla kira fiyatları yüzde 10 ile yüzde 20 arasında düştü. Eğer bu süreç bayram sonrasında da devam ederse hem kiralık hem de satılık ev fiyatlarında daha büyük düşüşler yaşanabilir" dedi.

Emlak Piyasasında Durgunluk Tehlikesi

Konut fiyatlarındaki düşüşün, emlak piyasasında durgunluk yaratabileceği belirtiliyor. Buse Çetin, bankaların konut kredileriyle ilgili bir güncelleme yapmaması halinde sektörde sıkıntılı bir sürecin yaşanabileceğini dile getirerek, "Bankalar konut kredileriyle ilgili düzenlemeler yapmazsa sektörde durgunluk kaçınılmaz olabilir. Bu da hem satıcılar hem de alıcılar için zor bir dönem anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

Fiyatlardaki Düşüş Devam Edecek mi?

Kilis’te emlak sektöründe yaşanan bu değişim, yatırımcıların ve ev sahiplerinin gelecek planlarını doğrudan etkiliyor. Kiralık ve satılık konut fiyatlarının düşüş eğiliminde olması, özellikle yatırım amaçlı alım yapmayı düşünenler için yeni fırsatlar yaratabilir. Ancak emlak piyasasında uzun vadeli değişikliklerin olup olmayacağı, önümüzdeki dönemdeki göç hareketliliği ve ekonomik gelişmelere bağlı olacak.

Emlak Sektörü Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Kilis’teki emlakçılar ve yatırımcılar, piyasadaki bu değişime uyum sağlamak için yeni stratejiler geliştirmek zorunda. Konut fiyatlarının gerilemesi, alım fırsatları sunsa da sektörde uzun süreli bir durgunluk yaşanması, yatırımcıları tedirgin edebilir. Bu süreçte, özellikle banka kredileri ve hükümet politikalarının nasıl şekilleneceği belirleyici olacak.

**Etiketler:** Kilis, emlak piyasası, konut fiyatları, kira düşüşü, Suriyelilerin dönüşü, konut kredileri, yatırım fırsatları, emlak sektörü

Haftanın Öne Çıkanları

Medical Point’te Gamma Knife Teknolojisi Üzerine Etkinlik

2025-02-13 09:30 - Teknoloji

Uzman Doktor Epilepsi Konusunda Uyardı: "Çene Açma Hareketinin Nöbeti Durdurduğuna Yönelik Bir Etkisi Yoktur"

2025-02-12 11:30 - Teknoloji

İYİ Parti Siverek İlçe Binası Yeni Yönetimiyle Coşkuyla Açıldı!

2025-02-10 09:56 - Politika

Ticaret Odası'ndan Yenilikçi Adım: GTO Ticaret Ağı!

2025-02-13 17:30 - Ekonomi

Ceylan Karavil Park’ta Sevilen Yazarlar ile İmza Günü

2025-02-10 13:00 - Şiir & Edebiyat

Siverek’te Sanayi ve Ekonomi İçin Kritik Toplantı Gerçekleştirildi

2025-02-14 07:53 - Ekonomi

2025-02-15 18:00 - Ekonomi

107. Topçu Alay Komutanlığından Şehit Aileleri ve Gazilere Vefa!

2025-02-14 07:35 - Yaşam

Başkan Yılmaz’dan Berat Kandili Mesajı: "Huzur ve Bereket Diliyorum"

2025-02-13 20:00 - Yaşam

Kritik Yağış Uyarısı! Hangi İlçelerde Etkili Olacak?

2025-02-12 17:00 - Gündem

İlgili Haberler

Şanlıurfa Tarımında Devrim: TKDK’dan Kırsal Kalkınmaya 404 Milyon TL’lik Tarihi Can Suyu!

09:51 - Ekonomi

Siverek’te Öğrenci Emeğiyle Kimya Devrimi

08:48 - Ekonomi

Siverek’te Şeffaf Pazar Dönemi: Zabıtadan Hem Etiket Hem Terazi Operasyonu!

11:39 - Ekonomi

Siverek’te Emekçinin Yüzü Gülüyor: Başkan Bucak’tan Memur ve İşçiye Dev Mali Paket!

17:23 - Ekonomi

Şanlıurfa Büyükşehir Seralarında Kış Bereketi: Üretilen Sebzeler Sofralara Umut Oluyor

10:15 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Başkan Bucak’tan Siverek’ten Şanlıurfa’nın Yarınlarına Vefa ve Hizmet Mesajı

12:26 - Gündem

Şanlıurfa’da Kadının Gücü Geleceğe Taşınıyor: Büyükşehir’den Vizyoner 8 Mart Zirvesi

09:52 - Gündem

Vefa Sofrasında Buluşma: Şehit Aileleri ve Korucular İftarda Bir Araya Geldi

09:22 - Gündem

Başıbüyük Yardım Kuruluşu Bölgede, Siverek ve Hilvan’da Gönüllere Dokunuyor

08:49 - Gündem

Şanlıurfa'da Firari Suç Makinesi JASAT’ın Pençesinde!

15:29 - Asayiş