USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TEDAŞ MI DEDİNİZ?

27-04-2024

TEDAŞ ne yazık ki sorgusuz ve sualsiz bir şekilde vatandaşa zulüm yapan bir kurum haline gelmiş durumda.

Toplumu ilgilendiren ve halkımızın sorunlarından biri olan TEDAŞ'ı yani elektrik dağıtım şirketini irdeleyip ele almak istiyorum. TEDAŞ daha önce devlet himayesinde bir kurum iken, sonradan özelleştirilerek şahısların veya şirketlerin kurumu haline getirildi. Olabilir ona itirazım yok. Ancak koskoca bir şehirde saatlerce ve hatta günlerce elektrik kesintileri yaşandığı halde ne yazık ki karşınızda muhatap alınacak kimseyi bulamıyorsunuz.

Şöyle ki;

1- Sık sık yaşanan elektrik kesintlerinden dolayı yanan elektronik malzemeler ile beyaz eşyaların zararını TEDAŞ hiçbir şekilde üstlenmemektedir. Dava açmanız halinde dahi kararlar hep TEDAŞ lehine verilmektedir.

2- Alt fotoğrafta da görüleceği gibi elektrik panolarının hemen hemen tümünün kapakları yerlerde ve panolar açık durumdadır. İstismara açık bir şekilde, özellikle başkaları tarafından sökülen elektrik sayaçları üzerlerinde oynayarak, tekrar götürülüp takılmaktadır. Ardından vatandaşa "Kaçak" muamelesi yapılarak zan altında bırakılmaktadır.

3- Kaçak muamelesi adı altında vatandaşlara fahiş bir şekilde ceza uygulaması yapılmakta ve haber verilmeden veya anlaşma yapılmadan elektrik kesintisi yapılmaktadır. Haksız kazanç olan, sözde kaçak bedeli tahsil edilmeden elektrikler verilmemektedir. Bu durum vatandaşın mağduriyetine sebebiyet vermektedir.

4- Bazı vatandaşlara az elektrik kullanılmış diye keyfi cezalar uygulanmaktadır. (Bu insanların birçoğu mevsimlik işçiler olup aylarca evlerine gelmeyen vatandaşlardır.)

5- Yine bazı ev ve işyerlerine "saatiniz sökülmüş" denilerek fahiş bir şekilde cezalar yazılmaktadır.

Bir şehri saatlerce karanlığa boğan ve bir panonun kapağını dahi tamir etmekten aciz olan TEDAŞ, söz konusu gariban vatandaş olunca Ali kıran baş kesen bir şekilde haksız ve adaletsiz tavırlarını sergilemeye devam etmektedir.

Ne yazık ki bireysel ve kitlesel protestolarda fayda sağlamıyor. Merak ediyorum, bu zulme kim dur diyebilecek?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?