Eğitim

’Tarih yazan çocuklar’ etkinliği düzenlendi

Tarih yazan çocuklar kimler ve Diyarbakır'ın gençleri tarihe mal olmuş değerli şahsiyetleri nasıl tanıyarak milli bilinç kazanıyor?

’Tarih yazan çocuklar’ etkinliği düzenlendi
17-10-2023 10:56

Diyarbakır'da " Tarih Yazan Çocuklar" Projesi Fırtına Gibi Esiyor

Projenin Amacı ve Önemi

Diyarbakırlı çocukların sanal ve sahte kahramanlardan uzaklaşarak, tarihe damgasını vurmuş önemli şahsiyetleri tanıması ve milli bilinç kazanması hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda başlatılan ’Tarih yazan çocuklar’ projesi, kitaplardan etkinliklere, mektuplardan tiyatro gösterimlerine kadar geniş bir yelpazede gerçekleşiyor.


Fatih İlkokulu'nda Coşku Dolu Etkinlik

Dicle ilçesinde yer alan Fatih İlkokulu, projenin öne çıkan duraklarından biri oldu. Burada düzenlenen etkinlikte, çocuklar okudukları kahramanların karakterlerine bürünerek canlandırmalar yaptı. Bu sayede hem öğrendiklerini gösterme fırsatı buldular hem de keyifli zaman geçirdiler. Özellikle Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sabır, etkinliklerde başarılı olan birçok öğrenciyi çeşitli ödüllerle onurlandırdı.


Projede Kimler Var?

Projeyi hayata geçiren isimler arasında Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü bulunuyor. Ayrıca, projenin Türkiye Koordinatörü Ahmet Ali Orta Deveci ve Diyarbakır Koordinatörü Süleyman Açıkgöz de etkinlikte hazır bulundular.

```

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER