Sahada Hem Mücadele Hem Zarafet Rüzgarı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bu yıl sporun enerjisi ve çiçeğin zarafetiyle harmanlanarak kutlandı. Siverek Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, kadınların toplumsal hayattaki gücünü ve spordaki başarılarını taçlandırmak amacıyla özel bir voleybol turnuvası organize etti. Siverek Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalarda, kadın sporcular file önünde ter dökerken, tribünlerden yükselen destek ve sahadaki azim takdire şayan görüntüler oluşturdu. Sporun disipliniyle birleşen 8 Mart ruhu, Siverek’te hem fiziksel hem de manevi bir bayram havası estirdi.

Beklenmedik Sürpriz: Formaların Üzerinde Karanfiller Açtı
Turnuvanın en unutulmaz anları, müsabakaların durduğu ve protokol üyelerinin sahaya indiği dakikalarda yaşandı. Siverek Gençlik ve Spor Müdürlüğü ekipleri, maçın heyecanına kapılan kadın sporculara bir sürpriz hazırlayarak günün anlam ve önemine binaen karanfiller dağıttı. Ellerindeki formaları ve topları bırakıp kendilerine sunulan karanfilleri alan voleybolcular, bu ince düşünülmüş jest karşısında büyük bir mutluluk yaşadılar. Sahadaki rekabetin bir anlığına yerini sıcak gülümsemelere bıraktığı o anlar, sporun sadece bir yarış değil, aynı zamanda bir değer verme sanatı olduğunu herkese gösterdi.
Mehmet Sergi’den Kadın Onuruna Vurgu
Siverek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Sergi, etkinlik sırasında yaptığı açıklamada kadınların hayatın her evresindeki vazgeçilmez yerini vurguladı. Düzenlenen voleybol etkinliğinin temel amacının kadınları onure etmek ve onlara hak ettikleri değeri spor sahalarında da hissettirmek olduğunu belirten Sergi, her bir karanfilin kadınların emeğine ve zarafetine bir teşekkür niteliği taşıdığını ifade etti. İlçe Müdürlüğü olarak kadınların spora katılımını her zaman desteklediklerini söyleyen Sergi, bu tür organizasyonların kadınların özgüvenini artırmada kilit rol oynadığını dile getirdi.

Sporun Gölgesinde Toplumsal Farkındalık
Siverek’te gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, sadece bir spor turnuvası olmanın ötesine geçerek güçlü bir toplumsal farkındalık çalışmasına dönüştü. Kadınların sosyal yaşamın ve sporun mutfağında aktif birer özne olduklarını hatırlatan organizasyon, yerel yönetimlerin ve spor müdürlüklerinin kadına bakış açısını da yansıttı. Karanfil dağıtımıyla somutlaşan bu değer görme eylemi, genç kızlar ve sporcu kadınlar için büyük bir motivasyon kaynağı olurken, toplumun genelinde kadına saygı kültürünün spor aracılığıyla yaygınlaşmasına öncülük etti.
“Müdürlüğümüz bünyesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlarımıza özel voleybol etkinliği düzenledik. Hayatımızın her alanında değerli olan ve toplumumuzun olmazsa olmazı kadınlarımızı onure etmek, onların gününü kutlamak amacıyla kendilerine karanfil takdim ettik. Sporcularımızın yüzündeki o büyük sevinci görmek bizim için en büyük mutluluk kaynağı oldu; çünkü onların sevinci bizim sevincimizdir. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın bu özel gününü kutluyorum ve önemle belirtmek isterim ki; kadınlar günü sadece bir günle sınırlı kalmamalı, onlara duyulan saygı ve sevgi her daim sürmelidir.”

Kadınların Mutluluğu Siverek Semalarında Yankılandı
Turnuva sonunda ellerinde karanfillerle hatıra fotoğrafı çektiren kadın voleybolcular, Siverek Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bu nazik davranışlarından dolayı teşekkürlerini ilettiler. Sporun kadınları bir araya getiren, sosyalleştiren ve güçlendiren tarafının ön plana çıktığı bu özel günde, atılan her servis ve alınan her puan kadınların toplumdaki sarsılmaz yerini simgeledi. Etkinlik sona erdiğinde, Siverek sahalarından geriye sadece skorlar değil, sevgiyle dağıtılan çiçeklerin kokusu ve kadınların güçlenen dayanışma ruhu miras kaldı. Haber Feyzi DONAN