Şanlıurfa’da Maneviyat ve Mesleki Dayanışma Bir Arada
Şanlıurfa’nın kadim mutfak kültürü ve Ramazan ayının birleştirici ruhu, bu kez özel eğitim camiasını aynı çatı altında topladı. Özel Eğitim Kurumları Şanlıurfa İl Başkanı Sezai Badıllı tarafından organize edilen iftar programı, şehrin eğitim vizyonuna yön veren isimlerin katılımıyla adeta bir gövde gösterisine dönüştü. Ramazan’ın manevi ikliminde kurulan bu sofralar, sadece bir yemek daveti olmanın ötesine geçerek, özel çocuklara hizmet veren kurumların birbirleriyle olan bağlarını kuvvetlendirdiği stratejik bir platform halini aldı. Katılımcılar, yoğun iş temposuna kısa bir ara vererek hem iftar bereketini paylaştı hem de sektörün geleceğine dair umut tazeledi.
Genel Başkan Yunus Tekin’den Şanlıurfa Çıkartması
Programın en dikkat çekici ve heyecan verici noktası, Özel Eğitim Kurumları Genel Başkanı Yunus Tekin’in davete icabet ederek Ankara’dan Şanlıurfa’ya gelmesi oldu. Genel Başkanın yerel bazdaki bir iftar programında bizzat bulunması, katılımcılar tarafından büyük bir memnuniyet ve takdirle karşılandı. Tekin’in masaları tek tek gezerek kurum sahiplerinin sorunlarını dinlemesi, genel merkez ile taşra teşkilatları arasındaki iletişimin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladı. Dostane bir atmosferde geçen görüşmelerde, özel eğitimin Türkiye genelindeki standartları ve yerel ölçekteki ihtiyaçlar masaya yatırıldı.

Siverek’ten Gelen Ses: Mevlüt Hamidanoğlu ve Özel Öğrenciler
Davete Siverek ilçesinden katılan Siverek Özel Elit Cemre Özel Rehabilitasyon Merkezi imtiyaz sahibi Mevlüt Hamidanoğlu, gecenin en aktif isimlerinden biri olarak öne çıktı. Siverek bölgesindeki özel gereksinimli çocukların eğitimi ve sosyal entegrasyonu konusunda yürüttüğü başarılı çalışmalarla tanınan Hamidanoğlu, bu buluşmayı bir fırsata çevirerek Genel Başkan Yunus Tekin ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. Siverek’teki mevcut eğitim tablosunu ve karşılaştıkları yerel zorlukları Genel Başkana doğrudan aktaran Hamidanoğlu, ilçedeki "özel kanatlı" öğrencilerin hak ettikleri en kaliteli eğitimi almaları için hazırladıkları yeni projeler hakkında da kapsamlı bilgi verdi.
Bilgi Alışverişi ve Bölgesel Stratejiler
İftar sofrasında gerçekleşen bilgi alışverişi, özellikle rehabilitasyon merkezlerinin güncel mevzuat takibi ve uygulama standartları üzerine yoğunlaştı. Mevlüt Hamidanoğlu’nun Siverek özelinde sunduğu veriler, Genel Başkan Yunus Tekin tarafından dikkatle not alındı. Bölgedeki özel eğitim kurumlarının kapasitesinin artırılması ve personelin mesleki gelişimi gibi konuların ele alındığı istişarelerde, Şanlıurfa İl Başkanı Sezai Badıllı da koordinasyonun önemine vurgu yaptı. Bu samimi diyalog ortamı, Ankara ile Şanlıurfa arasındaki hizmet köprüsünün ne denli sağlam olduğunu ve gelecekte atılacak adımların ortak akılla şekilleneceğini gösterdi.
Mevlüt Hamidanoğlu “Bugün burada, Özel Eğitim Kurumları Genel Başkanımız Sayın Yunus Tekin ve Şanlıurfa İl Başkanımız Sezai Badıllı hocamız ile bir araya gelmenin onurunu yaşıyoruz. Sezai hocamızın ev sahipliğinde gerçekleşen bu iftar yemeği, camiamızın ne kadar büyük bir aile olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Genel Başkanımız ile Siverek bölgemizdeki özel öğrencilerimiz, onların gelişim süreçleri ve yürüttüğümüz çalışmalar hakkında oldukça verimli bir bilgi alışverişinde bulunduk. Bizim tek amacımız, bu evlatlarımıza daha aydınlık bir gelecek sunabilmektir. Rabbim Sezai Badıllı hocamızın hayrını kabul etsin, birliğimizi daim eylesin inşallah.”
Geleceğe Umutla Bakış ve Teşekkür
Gecenin sonunda katılımcılar, bu tür buluşmaların sadece Ramazan ayı ile sınırlı kalmaması ve periyodik hale getirilmesi konusunda fikir birliğine vardı. Şanlıurfa ve Siverek bölgesindeki özel eğitim kurumlarının çıtasını yükselten bu buluşma, çekilen hatıra fotoğrafları ve karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi. Mevlüt Hamidanoğlu ve diğer kurum sahipleri, Ankara’dan gelerek kendilerine destek olan Genel Başkan Yunus Tekin’e ve bu güzel ortamı hazırlayan Sezai Badıllı’ya şükranlarını ilettiler. Program, Şanlıurfa’da özel eğitimin sadece bir ticari faaliyet değil, gönül birliğiyle yürütülen kutsal bir görev olduğu mesajıyla noktalandı. Haber Feyzi DONAN