Gündem

Şahinbey'de Çölyak Hastalarına Özel Seminer ve Destek

Çölyak hastalarının yaşam kalitesini artırmak için neler yapılabiliyor? Şahinbey Belediyesi bu sorunun cevabını aradı.

Şahinbey'de Çölyak Hastalarına Özel Seminer ve Destek
09-05-2024 13:48
GAZİANTEP

Şahinbey Belediyesi, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çölyak hastalarının beslenme ve psikolojik sorunlarına dikkat çeken bu özel seminer, hem bilgilendirici hem de destekleyici bir nitelik taşıdı.

Etkinlikten Beklenenler ve Katılımcılar

Etkinlik, çölyak hastalığı hakkında farkındalık yaratmayı ve bu hastalıkla mücadele eden bireylerin yaşam kalitesini artırmayı amaçladı. 2020 yılından itibaren Çölyak hastalığına özel ürünlerin yer aldığı sosyal markette sunulan 71 çeşit ürün hakkında bilgiler verildi.

Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, seminerde yaptığı konuşmada çölyak hastalığının toplumda yeterince bilinmediğine dikkat çekti. Glütensiz ürünlerin erişilebilirliği üzerine önemli adımlar attıklarını ve Şahinbey Belediyesi'nin bu konuda Türkiye'de öncü olduğunu belirtti.

Glütensiz Ürünlerin Önemi

Glütensiz malzemelerin bulunmasının zorluklarına değinen Başkan Tahmazoğlu, belediye olarak bu ihtiyacı karşılamak üzere özel bir bölüm açtıklarını ve çölyak hastalarına 71 farklı çeşitte ürün sunduklarını ifade etti.

Toplumun Destek Rolü ve Teşekkür

Seminerde ayrıca, çölyak hastalarının karşılaştığı zorluklara toplumsal destek sağlamanın önemine vurgu yapıldı. Başkan Tahmazoğlu, etkinliğe destek olan Welt Hunger Hilfe (WHH) organizasyonuna teşekkürlerini sundu. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER