Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden biri olan Siverek’te, altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde üstyapı seferberliği tüm hızıyla sürüyor. Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, ilçe genelinde yürütülen yol yapım, asfaltlama ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde incelemek üzere sahaya indi. Vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine üstyapı çalışmalarını hızlandırma talimatı veren Başkan Bucak, çalışmaları sadece makamından yönetmekle kalmayıp bizzat şantiyelerde denetimlerde bulundu. İlçenin kronikleşen yol sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen bu hamle, Siverekliler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

İhale Dönemi Kapandı: Siverek Kendi Asfaltını Kendi Ekipleriyle Döküyor
Denetimler sırasında belediyenin hizmet vizyonunu kökten değiştirecek tarihi bir kararı açıklayan Başkan Ali Murat Bucak, asfaltlama çalışmalarında artık taşeron firmalara bağımlı kalınmayacağını duyurdu. Geçmiş dönemlerde özel şirketlere ihale edilerek yüksek maliyetlerle yürütülen asfaltlama işlerinin, bundan böyle tamamen belediyenin kendi özkaynakları, yerli iş gücü ve teknik ekipleriyle gerçekleştirileceğini belirten Bucak, bu radikal kararla hem kamu kaynaklarının korunacağını hem de iş kalitesinin artırılacağını vurguladı. Bu yeni model sayesinde bürokratik engeller aşılarak ihtiyaç duyulan her sokağa anında müdahale edilebilecek.

"Bundan sonra Siverek'te gerçekleştirilecek sıcak karışım asfalt yama çalışmalarında görev alacak Fen İşleri Müdürlüğü personelimize, müdürümüze ve tüm yönetici kadromuza teşekkür ediyorum. Daha önce ilçemizde yapılan asfaltlama çalışmaları belediye tarafından özel firmalara ihale edilerek yürütülüyordu. Ancak bundan sonra bu uygulamaya son veriyoruz. Asfalt işlerini artık dışarıya ihale etmeyecek, tamamen kendi imkânlarımız, özkaynaklarımızı kullanarak ve ekiplerimizle gerçekleştireceğiz. İnşallah bu sayede hem iş kalitesini artıracağız hem de süreci daha hızlı ve verimli hale getireceğiz. Ekiplerimiz sahada daha etkin çalışacak, ihtiyaç duyulan her noktaya zamanında müdahale edilecek. Bizim önceliğimiz Siverek'in sorunlarını yerinde görmek ve hızlı çözümler üretmektir. Bu doğrultuda tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte daha güzel bir Siverek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Emek veren herkese tekrar teşekkür ediyorum."
Altyapı kurumlarının koordinasyonsuz kazı çalışmalarına da değinen Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, belediye ekiplerinin büyük emeklerle yenilediği yolların, bazı kurumlarca "altyapı çalışması" bahanesiyle yeniden kazılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bu tür engellemelere ve koordinasyon eksikliklerine rağmen Siverek halkına hak ettiği kaliteli hizmeti sunmaktan geri durmayacaklarını ifade eden Bucak, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan tüm işçi, mühendis ve yöneticilere sahada gösterdikleri üstün gayret ve özveriden ötürü teşekkür etti. Siverek'in geleceğini inşa etmek için gece gündüz demeden çalışacaklarını belirten Bucak, ilçenin her bir noktasında kalıcı çözümler üreteceklerini söyledi.
Çocukların Halı Saha Talebine Başkan Bucak’tan Jet Yanıt
Sahadaki incelemeleri sırasında sadece yol çalışmalarını denetlemekle kalmayan Başkan Ali Murat Bucak, mahalle sakinleri ve çocuklarla da bir araya gelerek onların taleplerini dinledi. Mahalleli çocukların kendisinden spor yapabilecekleri güvenli bir alan istemesi üzerine anında harekete geçen Bucak, ilçeye yeni halı sahalar kazandırılması için ilgili birimlere talimat verdi. Halı saha yapım çalışmalarının hızla başladığını ve çok kısa bir süre içinde çocukların hizmetine sunulacağının müjdesini veren Başkan Bucak, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerle buluşmasını yerel yönetimin en öncelikli görevlerinden biri olarak gördüklerini ifade etti.

Belediye ekiplerinin hummalı çalışmaları ilçenin dört bir yanında farklı yöntemlerle devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Güzelşehir Mahallesi’nde modern ve dayanıklı sıcak asfalt serim işlemlerini büyük bir titizlikle sürdürürken, tarihi dokusuyla bilinen Abdalağa Mahallesi’nde ise sokakların estetik görünümünü korumak amacıyla kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Her mahallenin ihtiyacına göre özel olarak planlanan bu üstyapı çalışmaları, Siverek’in hem modern bir görünüme kavuşmasını sağlıyor hem de kış aylarında yaşanabilecek çamur ve su birikintisi gibi sorunların önüne geçiyor.
Güzelşehir Mahalle Muhtarından Siverek Belediyesi’ne Teşekkür
Yürütülen bu yoğun çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Güzelşehir Mahalle Muhtarı Ramazan Ekinler, mahallelerindeki yolların geçmişte çok kötü durumda olduğunu ancak Başkan Bucak’ın duruma anında müdahale ettiğini belirtti. Taleplerine bu kadar hızlı yanıt verilmesinin mahalle halkı arasında büyük bir sevinç yarattığını ifade eden Muhtar Ekinler, Siverek Belediyesi’nin sahada gösterdiği bu duyarlılığın diğer mahallelere de örnek olacağını söyledi. Mahallenin çehresini değiştiren sıcak asfalt çalışmaları için tüm mahalle sakinleri adına Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’a ve emeği geçen tüm belediye personeline şükranlarını sundu.
"Yollarımız çok kötüydü, durumu başkanımıza ilettik. Sağ olsun başkanımız geldi ve ilgilendi. Mahalledeki yollarımız asfaltlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İyi ki başkanımız var, umuyoruz ki bundan sonra başkanımız bu yöndeki sıkıntılarımızı giderecek. Bundan sonra yollarımız asfaltlanarak daha iyi bir duruma gelecek. Siverek Belediyesi'ne ve Sayın Ali Murat Bucak'a duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum." Haber Feyzi DONAN