Gündem

Mardin Midyat'ta Gazze'ye Destek: Halk İsrail Saldırılarını Protesto Etti

Mardin'in Midyat ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir araya gelen kalabalık, nasıl bir mesaj verdi?

Mardin Midyat'ta Gazze'ye Destek: Halk İsrail Saldırılarını Protesto Etti
11-05-2024 09:01
MARDÄ°N

Mardin'in Midyat ilçesinde, Cevat Paşa Camisi önünde toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Sivil Toplum Kuruluşları platformunun düzenlediği bu gösteride, katılımcılar "Yaşasın Gazze-Filistin direnişi" yazılı dövizler taşıdı ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Toplumun Sesi: Adaletsizliğe Karşı Birlik Mesajı

Mardin İlim Yayma Cemiyeti Başkanı ve Platform Dönem Sözcüsü Necmettin Başboğa, grup adına yaptığı konuşmada, İsrail'in uluslararası hukuku ve anlaşmaları hiçe saydığını vurguladı. Başboğa, İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı demeden Filistin halkına yönelik katliam uyguladığını belirtti ve Gazze'deki zulmün bir an önce sona ermesi çağrısında bulundu.

"Gazze'deki zulmün bir an önce sona ermesini istiyoruz." - Necmettin Başboğa

Anlamlı Son: Kaybedilen Hayatlar İçin Dua

Basın açıklamasının sonunda, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi. Bu anma, Midyat'taki topluluğun Gazze halkına olan desteğini ve dayanışmasını pekiştirdi. Katılımcılar, Filistin'e yönelik uluslararası desteğin önemini ve gerekliliğini vurguladı. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER