Kültür & Sanat

Mardin'de Baba ve Kızı Aynı Sahneyi Paylaşıyor: Müzik Tutkusu Nesilden Nesile Geçiyor

Müzik Aşkı Nasıl Nesilden Nesile Aktarılıyor?

Mardin'de Baba ve Kızı Aynı Sahneyi Paylaşıyor: Müzik Tutkusu Nesilden Nesile Geçiyor
07-05-2024 09:09
MARDÄ°N

Müzik Tutkusunun Başlangıcı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Ferhat Badur ve kızı Yağmur Badur'un birlikte sahne aldığını biliyor muydunuz? Klarnet sanatçısı baba ve keman çalan kızı, çeşitli davet, açılış ve etkinliklerde beraber performans sergiliyor. Peki bu müzik aşkı nasıl başladı ve bu baba-kız ikilisi nasıl tanındı?

Keman ve Klarnetin Buluşması

Yağmur Badur'un babasından esinlenerek 10 yaşında keman çalmaya başlaması ve babasının kendisini desteklemesi bu hikayenin önemli noktalarından biri. Keman eğitimi alarak kendini geliştiren Yağmur, 10 yıldır babasıyla sahne alıyor. Ferhat Badur ise klarneti kendi çabalarıyla öğrenmiş.

David Garrett'in DesteÄŸi

Yağmur'un dünyaca ünlü Alman keman virtüözü David Garrett ile tanışma hikayesi nasıl oldu? Babasının, onun keman çaldığı bir videoyu Garrett'e göndermesi sonucu Garrett, Yağmur'u konserine davet etti. Yağmur'un heyecan dolu hikayesi burada bitmiyor; Garrett ile sahnede buluşma hayali, müzik kariyerine dair ne tür kapılar açabilir?

"Beni konserine davet etti. Hatta soundcheck yaparken onun yanına gitmemi istedi. Onunla tanışacağım. Bunun için çok heyecanlıyım." - Yağmur Badur

Gençlere İlham Olacak Bir Hikaye

Yağmur Badur, müzik tutkusu ve hayallerinin peşinden giderek, gençlere ve çocuklara ilham veriyor. Eğitimi aksatmadan, konservatuvara hazırlanan Yağmur, aynı zamanda çocuklara keman dersleri de veriyor. Bu genç yeteneğin hikayesi, sanata ilgi duyan herkes için bir ilham kaynağı olabilir mi? AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER