Sağlık

Kalp Ritim Bozukluğu Direkt Ölüme Neden Olabiliyor!

Uzmanlardan Kritik Uyarılar: Ritim Bozukluğu Her Yaşta Görülebilir

Kalp Ritim Bozukluğu Direkt Ölüme Neden Olabiliyor!
07-05-2024 12:30
DİYARBAKIR

Ani Kalp Ritmi Bozukluğu ve Ölüme Neden Olma Riski

Diyarbakır'da Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mesut Aydın, kalp ritim bozukluğunun sadece çarpıntı, nefes darlığı ve göğüs ağrısı gibi belirtilerle sınırlı kalmadığını belirtti. Bazen ritim bozukluğunun doğrudan ölüme neden olabileceğini ifade eden Dr. Aydın, bu durumun ani kalp ritmi bozukluğuna işaret ettiğini söyledi. Peki, bu tür vakaların önüne nasıl geçilebilir?

Ritim Bozukluğu Belirtileri ve Teşhisin Önemi

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Aydın, ritim bozukluğunun her yaşta görülebileceğini, çoğu zaman zararsız olsa da bazı vakaların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Erken teşhis ve tanı ile doğru tedavi yönteminin uygulanmasının hayati önem taşıdığına dikkat çeken Dr. Aydın, "Ritim bozuklukları genellikle aniden başlar, bir süre devam eder ve aniden sona erer. Önemli olan, ritim bozukluğu esnasındaki semptomların yoğunluğu ve tipidir," dedi. Peki, belirtiler görüldüğünde nasıl bir yol izlenmelidir?

"Çarpıntı şikayeti olan hastaların kardiyoloji bölümüne başvurması ve EKG gibi tanı yöntemleriyle ritim bozukluğunun tespit edilmesi önemlidir."

Ritim Bozukluğu Tedavisinde Kalp Pili ve Diğer Yöntemler

Ritim bozukluğunun ilaç tedavisiyle kontrol altına alınabildiğini belirten Dr. Aydın, bazı durumlarda ablasyon gibi müdahalelerin gerekebileceğini vurguladı. Genç ve ileri yaşlarda kalp pili takılarak tedavi edilen vakaların olduğunu belirten Dr. Aydın, "Kalp pilinin en önemli nedeni ani ölümlere yol açan ritim bozukluğunda şok uygulayarak tedavi sağlamasıdır. Özellikle nabzın düşmesiyle ortaya çıkan ritim bozukluğu durumlarında pil takılması gerekebilir," diye konuştu. Kalp pilinin düzenli kontrolleri neden önemlidir? İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER