Gündem

Kahramanmaraş'ta Öğrenciler ve Akademisyenlerden Filistin'e Destek Eylemi

Bir üniversitenin tepkisi, dünyanın sessizliğine meydan okuyabilir mi?

Kahramanmaraş'ta Öğrenciler ve Akademisyenlerden Filistin'e Destek Eylemi
09-05-2024 15:00
KAHRAMANMARAŞ

Toplanma ve Tepki

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) öğrencileri ve akademisyenleri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek amacıyla üniversite rektörlük binası önünde toplandılar. Topluluğun ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve "Özgür Filistin İçin Ayaktayız" yazılı pankartlar vardı.

Açıklamalar

KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren Gazze saldırılarına ve dünya genelindeki sessizliğe dikkat çekti. Rektör, saldırılarda 35 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve 70 bin kişinin yaralandığını hatırlatarak, dünyanın bu sessizliğine tepki gösterdi.

"Her bir bireyin insanlık onurunun sesi olarak tepki vermesi insan olmanın temel gereksinimlerinden biridir." - Prof. Dr. İsmail Bakan

Uluslararası Tepkiler ve Karşılaştırmalar

Rektör Bakan, ABD'deki üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerinin Filistin'e destek amacıyla başlattıkları barışçıl eylemleri örnek gösterdi. Bu eylemlerin yerel yönetimler tarafından şiddetle bastırılmasına işaret ederek, bu çifte standartlara vurgu yaptı.

Öğrenci Perspektifi ve Dayanışma

Öğrenciler adına konuşan Seher Bozbayır, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi öğrencileri olarak, ABD'deki öğrencilere olan desteği ve vicdani dayanışmayı dile getirdi. Bozbayır, bu global dayanışmanın, yerel ve uluslararası düzeyde ses getirmesini umduklarını belirtti. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER