Gündem

HKÜ Akademisyenlerinden Yeni Proje: Göç ve Radikalleşme İlişkisi Araştırılacak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, kitlesel göçlerin radikalleşme üzerindeki etkilerini incelemek üzere yeni bir araştırma projesine başladı. Bu projenin sonuçları, göç politikalarını nasıl şekillendirecek?

HKÜ Akademisyenlerinden Yeni Proje: Göç ve Radikalleşme İlişkisi Araştırılacak
08-05-2024 10:17
GAZİANTEP

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde ( HKÜ), "Sınıraşan Kitlesel Göç Kaynaklı Radikalleşme: Risk ve Nedenlerinin Belirlenmesi ile Uyum Politikalarının Güçlendirilmesi" başlıklı yeni bir araştırma projesi hayata geçirildi. Proje, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) bünyesinde, Prof. Dr. Cenker Korhan Demir'in liderliğinde yürütülüyor.

Araştırma Ekibinde Kimler Var?

Proje ekibi, HKÜ ve Başkent Üniversitesi'nden deneyimli akademisyenlerden oluşuyor. Ekip; psikoloji, sosyoloji ve siyaset bilimi disiplinlerinden uzmanlar içeriyor. Bu multidisipliner yapı, göç ve radikalleşme arasındaki ilişkiyi derinlemesine analiz etme imkanı sunuyor.

Projenin Amaçları ve Beklentiler

Projede, göç eden ve göçü kabul eden toplumların karşılaştığı radikalleşme riskleri ele alınıyor. Araştırma, radikalleşme düzeylerini etkileyen risk faktörlerini ve nedenlerini tespit etmeyi, bu riskleri yönetme ve toplumsal uyumu güçlendirmek için politika ve program önerileri geliştirmeyi hedefliyor.

 - Prof. Dr. Cenker Korhan Demir "Bu proje, sınıraşan kitlesel göçlerin toplumlar üzerindeki etkilerini anlamamıza ve radikalleşme ile mücadelede etkili stratejiler geliştirmemize yardımcı olacak." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER