Yaşam

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde "Filistin'e Destek" İçin Sessiz Yürüyüş Düzenlendi

Filistin için adımlar atan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, dünya genelindeki sesleri nasıl güçlendiriyor?

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde "Filistin'e Destek" İçin Sessiz Yürüyüş Düzenlendi
10-05-2024 12:30
GAZİANTEP

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Psikoloji Öğrenci Topluluğu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla ve dünya genelindeki benzer protestolara destek olmak için üniversite kampüsünde "sessiz yürüyüş" düzenledi. Bu etkinlik, hem farkındalık yaratmayı hem de uluslararası destek çağrısında bulunmayı amaçladı.

Geniş Katılımlı Destek Yürüyüşü

Yürüyüşe, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, HKÜ Genel Sekreteri Ümit Şahnaoğlu, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Katılımcılar, "Filistin ve Doğu Türkistan yalnız değildir", "Bu zulme dur de", "İnsanlığın öldüğü yer: Filistin" gibi mesajlar içeren pankartlar taşıdılar.

Rektör Dereli'nin Açıklamaları

Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, Filistin halkının çektiği acılara sessiz kalmayarak, adalet ve özgürlük mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz. açıklamasıyla HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversitenin bu konudaki duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

Psikoloji Öğrencilerinin Tepkisi

HKÜ Psikoloji Öğrenci Topluluğu Başkanı Şeyma Akkuş ve Başkan Yardımcısı Halide Tüter, aldıkları eğitimlerin, yaşanan insanlık dışı travmaları açıklamada yetersiz kaldığını belirtti. Psikopatoloji dersleriyle açıklayamadığımız Filistin'de yaşanan insanlık dışı travmalara seyirci kalamayız. ifadesiyle duydukları üzüntü ve tepkiyi dile getirdiler.

Basın Bildirisinde Güçlü Mesajlar

Basın bildirisini okuyan HKÜ İktisadi-İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Saadet Öztürk, üniversitenin Filistin'deki zulme karşı duruşunu vurguladı. Bildiride, İsrail tarafından Filistin’de yapılan zulme ve soykırıma hep birlikte güçlü bir şekilde ‘DUR’ demektir, zulmün karşısında durmaktır! ifadeleri yer aldı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER