Eğitim

GAÜN Erasmus+ Projesi Vilnius Toplantısında Yeni Standartlar Belirledi

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Vilnius toplantısı, eğitimde yeni bir dönem başlatıyor mu?

GAÜN Erasmus+ Projesi Vilnius Toplantısında Yeni Standartlar Belirledi
29-04-2024 20:30
GAZİANTEP

Vilnius'ta Uluslararası İşbirliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Başaran'ın yürütücülüğünü üstlendiği "STEAM Eğitiminde Girişimcilik Standartlarının Belirlenmesi" projesinin beşinci ulus ötesi toplantısı, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirildi. Toplantıya İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Litvanya ve Türkiye'den önde gelen akademisyenler katıldı.

Eğitim ve Girişimcilik Üzerine Yoğun Çalışmalar

Toplantıda, projenin ana hedeflerinden biri olan girişimcilik eğitimi ve STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik) standartlarının belirlenmesi üzerine yoğun fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, girişimcilik eğitiminde kullanılacak metodolojiler ve içerikler üzerinde çalıştılar ve bu süreçte Litvanya'dan 25 öğretmenle pilot eğitimler başlatıldı.

Bütçe ve Destek

Avrupa Birliği tarafından 250 Bin Euro bütçe desteği sağlanan proje, girişimcilik eğitimi alanında önemli bir yenilik getirmeyi hedefliyor. Bu destekle, katılımcı ülkelerdeki eğitim standartlarını yükseltmek ve daha kaliteli bir eğitim imkanı sağlamak amaçlanıyor.

Projeden Beklenen Sonuçlar

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, öğretmenler için uygulanabilir girişimci odaklı STEAM eğitimi için bir model geliştirilmesi hedefleniyor. Bu model, literatürde bir boşluğu dolduracak ve öğretmenler ile öğrencilerin girişimcilik becerilerini destekleyecek pratik STEAM etkinlikleri için bir rehber oluşturacak. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER