Gündem

GAÜN’de Geleneksel Sanatın İzinde: Yazmacılık ve Tasarımda Yeni Yaklaşımlar

Kariyer Günleri: Ustalarla Söyleşisi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde

GAÜN’de Geleneksel Sanatın İzinde: Yazmacılık ve Tasarımda Yeni Yaklaşımlar
09-03-2024 20:00
GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naime Didem Öz’ün moderatörlüğünde, "Kariyer Günleri; Ustalarla" adlı bir söyleşi düzenledi. Peki, bu söyleşide neler konuşuldu?

Yazmacılık ve Tasarımda Yeni Yaklaşımlar

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Zeynep Tuti Karaman moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte geleneksel yazmacılık, yazmacılık sanatı ve yazmacılığın tarihçesi gibi konular masaya yatırıldı.

Yazmacılık sanatının kökenleri ve günümüzdeki yansımalarıyla ilgili olarak neler öğrenildi?

Sanat ve Kariyer: İlham ve Gelişim Yolları

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, etkinlik açılışında bu tür etkinliklerin önemini vurgulayarak, öğrencilerin kariyerlerindeki gelişimlerine katkı sağlayacak yeni etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Prof. Dr. Atalay, "Geleneksel Türk Sanatlarından biri olan yazmacılık sanatının tanıtıldığı etkinlik ile bu alanda çalışma yapacak olan tüm akademisyen, öğrenci ve sanatseverlere ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, fakültelerinde geleneksel hale getirilen ustalarla söyleşi etkinliğinin devam edeceğini bildirdi."

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve sanatseverler için bu söyleşilerin kariyerlerinde nasıl bir rol oynayabileceği konusunda neler düşünülüyor?

Akademik ve Sanatsal Yolculuk: Doç. Dr. Naime Didem Öz’ün Perspektifi

Söyleşi konuşmacısı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naime Didem Öz, akademik kariyeri ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, yazmacılık ve geleneksel dokumacılık alanındaki deneyimlerini paylaştı.

Doç. Dr. Naime Didem Öz'ün deneyimleri ve yaklaşımları, genç tasarımcılar için hangi ilham kaynaklarını sunabilir?

Soru-Cevap: İzleyicilerin Katılımı ve Etkileşimi

Söyleşinin sonunda, izleyicilerin merak ettikleri konular hakkında Doç. Dr. Naime Didem Öz'e yönelik soruları yanıtlanarak etkinlik son buldu. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER