Gündem

Diyarbakır'da Trafik Güvenliği Haftası Etkinlikleri: Büyük Bir Başarıya İmza Atıldı

Diyarbakır'da trafik kazalarında yaşanan yüzde 70'lik düşüş, güvenli sürüş bilincini nasıl arttırıyor?

Diyarbakır'da Trafik Güvenliği Haftası Etkinlikleri: Büyük Bir Başarıya İmza Atıldı
10-05-2024 14:30
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar ilçesinde düzenlenen Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, "Hayatla Yarışılmaz" sloganı altında sürücüler, öğrenciler ve aileler bilgilendirildi. Etkinlik, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Trafik Şube Müdürü İlker Köksoy ve trafik polislerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Global Bir Sorun: Trafik Kazaları

Fatih Kaya, mayıs ayının ilk haftasının tüm dünyada Trafik Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak, trafik kazalarının global ölçekte ciddi bir ölüm nedeni olduğunu belirtti. Kaya, "Her yıl dünya genelinde 20-25 milyon kişi trafik kazaları sonucu sakat kalıyor. Gelişmiş ülkelerdeki altyapı iyileştirmeleri ve teknolojik gelişmeler, kazaların önlenmesinde büyük rol oynuyor. Ancak en etkili yöntem, denetimlerin artırılmasıdır," dedi.

Diyarbakır'da Önemli Azalma

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Kaya, ilde ölümlü trafik kazalarında geçen yıla oranla yüzde 70'lik bir azalma sağlandığını açıkladı. Bu başarının, artan trafik denetimleri ve teknolojik yatırımlarla doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı.

Yeni Projeler ve Teknolojik Denetimler

Kaya, "Diyarbakır'ımızla ilgili olarak mevcut kamera sistemlerinin iyileştirilmesi, yol işaret levhalarının artırılması ve yeni yazılımların yüklenmesi gibi çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca, ilimize sekiz yeni elektronik denetleme sistemi kurmayı planlıyoruz," diyerek, trafik güvenliğini artıracak yeni projeleri detaylandırdı.

Hız Tünelleri Yakında Hizmete Giriyor

İl Emniyet Müdürü, "Çok kısa bir süre içinde, beş hız tünelini şehirlerarası yollara, üçünü ise şehir içi yollara yerleştirerek Diyarbakır'ımıza kazandıracağız. Bu hız tünelleri, Kurban Bayramı öncesinde hizmete açılabilir. Trafik daha disiplinli hale gelecek," şeklinde konuştu.

Programın sonunda, katılımcılarla anlamlı fotoğraflar çekilerek etkinlik sona erdi.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER