Asayiş

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Bina Davası: Müteahhit Yoldaş Hakim Karşısında

60 kişinin ölümüne yol açan deprem felaketi sonrasında, sorumlular kimler? Müteahhit savunmasında neler söyledi?

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Bina Davası: Müteahhit Yoldaş Hakim Karşısında
10-05-2024 15:00
DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan ve 60 kişinin ölümüne sebep olan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi Sadullah Yoldaş'ın yargı süreci başladı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya, tutuksuz sanık Yoldaş, avukatları ve depremde yakınlarını kaybeden mağdur aileler katıldı.

Müteahhit Savunması: "İnşaat Sırasında Denetim Yoktu"

Yoldaş, duruşmada yaptığı savunmada, binanın inşaatını üstlenen kişinin S.T. olduğunu belirterek, kendisinin sadece maddi destek sağladığını ifade etti. Müteahhit, "Binanın yapım aşamasında kendi birikimlerimi kullanarak S.T'ye destekte bulundum. İnşaat sırasında hiçbir denetim yapılmadı," şeklinde konuştu.

Mağdur E.E.'nin Dramı: "Tekstil Atölyesi Sahipleri Beni Tehdit Etti"

Depremde ailesini kaybeden ve yaralı olarak kurtulan E.E., "Binanın altında bulunan tekstil atölyesinde çalışıyordum. Depremden sonra atölye sahipleri 'Her şeyden Sadullah Yoldaş'ın haberi vardı' diyerek ifade vermemem için beni tehdit etti," dedi.

Diğer Mağdurların Talepleri ve Savcının Mütalaası

Birçok mağdur ve müşteki, duruşmada yaptıkları açıklamalarda, enkaz altında yakınlarını kaybettiklerini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını talep ettiler. Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında dosyadaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Yargılama Süreci ve İddianame

Mahkeme, Sadullah Yoldaş'ın tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar vererek, duruşmayı 24 Eylül tarihine erteledi. İddianamede, Yoldaş hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Etkinlik sonrası tüm gözler, 24 Eylül'deki duruşmaya çevrildi. Mağdurlar ve aileler adalet arayışını sürdürüyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER