Ekonomi

DİKKAT! DEPSAŞ'tan Borçlu Abonelere Son Uyarı

Tarım Sektörüne Elektrik Tedarikinde Borç Sorunu: DEPSAŞ'tan Önemli Adımlar

DİKKAT! DEPSAŞ'tan Borçlu Abonelere Son Uyarı
20-12-2023 09:45

DEPSAŞ Enerji, altı ilde hizmet verdiği tarımsal sulama abonelerine borçlarını zamanında ödemeleri konusunda son bir uyarıda bulundu. 2024 yılı itibariyle borçlu abonelere enerji verilmeyeceği açıklandı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren şirket, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa'da elektrik tedarik hizmetlerini sürdürürken, tahsilat sorunlarıyla mücadelesini devam ettiriyor.

Bölgedeki Borçlu Abone Oranı ve Şirketin Açıklaması

DEPSAŞ Enerji, faaliyet gösterdiği bölgedeki 30 bin tarımsal sulama abonesinin yüzde 81'inin borçlu olduğunu bildirdi. Şirketin açıklamasında, borçlu abonelere 2024 yılında enerji verilmeyeceği duyuruldu, bu durum bölgedeki tarımsal faaliyetler için önemli bir uyarı niteliğinde.

Ödemeler İçin Belirlenen Son Tarih ve Alınacak Önlemler

DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, borçlarını ödemeyen aboneler için 31 Aralık 2023 tarihini son ödeme tarihi olarak belirledi. Karagüzel, "Borcunu ödemeyen abonelerimizin icra ve haciz yoluyla tahsilat süreçleri daha etkin yürütülecek ve abonelikleri iptal edilecektir. Yeni yılda borçlu abonelere trafo, direk ve hat sökümü yapılacak ve enerji verilmeyecektir" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Desteği ve Çiftçilere Uyarı

Karagüzel, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan yüzde 35'lik destek oranının bu yıl sonunda sona ereceğine dikkat çekti ve çiftçileri bu koşullara göre tedbir almaları konusunda uyardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER