Yaşam

Cizre’de Sel Felaketinin Ardından Diyarbakır’dan Büyük Destek

Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen sel felaketine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi nasıl müdahale etti?

Cizre’de Sel Felaketinin Ardından Diyarbakır’dan Büyük Destek
09-05-2024 21:00
DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında hızlı bir şekilde müdahale ederek büyük bir yardım operasyonu başlattı. İtfaiye, çevre koruma ve altyapı ekipleri, selin vurduğu ilçede zarar gören bölgelerde temizlik ve tahliye çalışmaları yürüttü.

Yoğun Çalışmalar ve Ekiplerin Koordinasyonu

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Toplamda 16 kişilik ekip ve 5 araç, selin etkilediği konutlar, iş yerleri ve otoparklarda yoğun bir şekilde çalıştı.

Geniş Çaplı Tahliye ve Temizlik İşlemleri

İlk müdahale gününden itibaren ekipler, 71 konutun bodrum katlarında biriken suları tahliye etti ve selin sürüklediği çamurları temizlemek için yoğun çaba sarf etti. Ayrıca, 22 cadde ve bir meydan temizlenerek, ilçenin daha yaşanabilir hale gelmesi için adımlar atıldı.

Teknik Destek ve Altyapı Çalışmaları

Ekipler, ayrıca ilçede kombine vidanjör kullanarak kanal temizliği ve vakum çalışmaları gerçekleştirdi. Bu çalışmalar, sel sularının neden olduğu tıkanıklıkları gidermeye yönelikti ve altyapının daha hızlı şekilde normale dönmesini sağladı.

İtfaiye Daire Başkanlığı ve DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını tamamlayarak ilçeden ayrılırken, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri ise ilçede kalmaya devam ederek desteklerini sürdürdü. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER