Gündem

Batman Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek: Çadır Kuruldu, Oturma Eylemi Gerçekleştirildi

Batman Üniversitesi Öğrencileri, Filistin'e Destek İçin Çadır Kurdu ve Oturma Eylemi Gerçekleştirdi

Batman Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek: Çadır Kuruldu, Oturma Eylemi Gerçekleştirildi
09-05-2024 16:00
GAZİANTEP

Protesto Amaçlı Çadır Kuruldu:

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde toplanan öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için çadır kurdu.

Batman Üniversitesi öğrencileri, Filistin'e yönelik yapılan saldırılara karşı sessiz kalmadı. Merkez Kampüsünde bir araya gelen öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınayarak desteklerini göstermek amacıyla çadır kurdu.

Oturma Eylemi ve Açıklama:

Oturma eylemi sırasında öğrenciler adına açıklama yapan Taha Demir, İsrail'in sistemli soykırımına dikkat çekti ve uluslararası tepki çağrısında bulundu.

Oturma eylemi sırasında mikrofonu alan Taha Demir, Filistin'e yapılan saldırıların 7 Ekim'den bu yana devam ettiğine işaret ederek, İsrail'in sistemli bir soykırım uyguladığını belirtti. Kadınların ve çocukların öldürüldüğünü, hastanelerin hedef alındığını vurgulayan Demir, uluslararası toplumu bu insanlık dışı saldırılara karşı ses çıkarmaya çağırdı.

Uluslararası Dayanışma:

Demir, ABD'deki üniversite öğrencilerinin Gazze'deki soykırıma karşı başlattığı direnişe desteklerini açıkladı ve uluslararası dayanışma çağrısında bulundu.

Özellikle ABD'deki seçkin üniversitelerde öğrenci ve akademisyenlerin Gazze'deki soykırıma karşı başlattığı onurlu direnişe atıfta bulunan Demir, Batman Üniversitesi öğrencilerinin de bu direnişe destek verdiğini ifade etti. Uluslararası alanda yaşanan bu dayanışmanın önemine vurgu yaparak, Filistin'e yönelik saldırılara karşı dünya genelinde birlik olma çağrısında bulundu. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER