Gündem

Baharın Müjdecisi Balıklıgöl, Ziyaretçi Akınına Uğradı

Kış ortasında yaz mevsimini aratmayan havasıyla Şanlıurfa, Balıklıgöl'de güneşin ve tarihin tadını çıkaranları ağırladı. Peki, bu özel yer ziyaretçilerine neler sundu?

Baharın Müjdecisi Balıklıgöl, Ziyaretçi Akınına Uğradı
20-02-2024 15:05
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Kış Güneşi

Yurdun büyük bir bölümü kışın soğuk ve yağışlı havasına teslim olmuşken, Şanlıurfa adeta bahar havasıyla misafirlerini karşıladı. Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve turistler, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Balıklıgöl'e akın etti.

Güneş Altında Tarihi Keşif

Balıklıgöl platosunda yer alan parklar, güneşin keyfini çıkarmak isteyen ziyaretçilerle dolup taştı. Aileler, dostlar ve yalnız gezginler, tarihi atmosferin içinde yürüyüşler yaptı, balıklara yem atarak dualar etti ve bu özel anları hatıra fotoğraflarıyla ölümsüzleştirdi.

Uzaktan Gelen Misafirlerin İzlenimleri

Balıklıgöl, sadece yerel ziyaretçileri değil, aynı zamanda uzak diyarlardan gelenleri de ağırladı. Bayburt'tan gelen Bahabey Baran, Şanlıurfa'nın güneşli havasından ve Balıklıgöl'ün manevi atmosferinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Almanya'nın Hamburg kentinden gelen Muhammed Ali Naz ise, buradaki huzurlu havadan ve manevi güzelliklerden övgüyle bahsederek, bir sonraki sefere ailesini de getireceğini belirtti.

"Bayburt'tan geliyorum. Hava burada çok güzel. Balıkları gördük, yem attık. Duamızı ettik, çok duygulandık. Göbeklitep’yi de gezdik. Herkesin gelip buraları görmesini isterim" - Bahabey Baran "Şanlıurfa’dayız. Hava çok güzel. Göle geldik, balıkları yedirdik. Burada çok harika bir hava var. Bir dahaki sefere çocukları da getirip geleceğim. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim" - Muhammed Ali Naz

Balıklıgöl ve Şanlıurfa'nın bu özel günlerde sunduğu tarihi ve manevi atmosfer, her yaştan ve her kökenden insanı bir araya getirerek, unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER