Kültür & Sanat

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Engelleri Aşan Etkinlikler: Ceylan Karavil Park’ta Dünya Engelliler Günü Kutlaması

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
04-12-2023 09:11

Ceylan Karavil Park AVM, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük alışveriş merkezi olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü özel etkinliklerle kutladı. Engelli bireylerin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde halk oyunlarından el sanatlarına kadar bir dizi program sunuldu. Peki, bu kutlamalar kapsamında neler yaşandı ve bu etkinlikler toplumsal farkındalığa nasıl katkı sağladı?

Vali Ali İhsan Su’nun Katılımı ve Sergi Ziyareti

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su'nun katılımıyla, engelli bireyler tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi, kutlamaların öne çıkan anlarından biri oldu. Ayrıca, Vali Su ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, engelli vatandaşların hazırladığı el sanatları ve hediyelik eşya sergilerini ziyaret etti, bu özel günde onların yanında olduklarını gösterdi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Kemal Türk’ün Açıklamaları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Kemal Türk, her yıl 3 Aralık’ta çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Bu yıl da özel gereksinimli bireylerin kendi elleriyle yapmış oldukları ürünlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Sergide Sunulan El Sanatları ve Ürünler

“Sergimizde yıl boyunca özel gereksinimli bireylerin kendi elleriyle yapmış oldukları deri işlemeciliği, ahşap boyama ve örgü gibi çeşitli ürünleri burada sergiliyoruz.” - Kemal Türk

Etkinlikte sergilenen ürünler, engelli bireylerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını gözler önüne serdi. Deri işlemecilikten ahşap boyamaya, örgüden diğer el sanatlarına kadar çeşitli alanlarda yapılan ürünler, ziyaretçilere engelli bireylerin sanat ve üretim alanındaki potansiyellerini gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER