?>

Yılların Sorunu Çözüme Kavuşturuluyor

Artuklu ilçesi Yalım Mahallesi'nde yıllardır devam eden açıktan akan atık suların bertaraf edilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar ne gibi değişikliklere yol açacak ve bölge halkı bu projeye nasıl bakıyor?

Yaşam - 1 yıl önce

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, Artuklu ilçesi Yalım Mahallesi'nde uzun yıllardır süregelen önemli bir altyapı sorununa el atarak, açığa akan atık suların bertaraf edilmesi için çalışmalar başlattı. Peki, bu uzun süredir devam eden sorun nasıl çözüme kavuşturulacak ve bölge halkının yaşam kalitesi bu projeyle nasıl değişecek?

Atık Su Hattı Döşeme Çalışmaları Başladı

Yalım Mahallesi'ndeki atık sular, yıllarca dere boyunca açıktan akarak çevre ve halk sağlığını tehdit ediyordu. MARSU, bu sorunun çözülmesi için kapsamlı bir proje başlatarak, 3 bin metre uzunluğunda atık su hattı döşeme çalışmalarına başladı. Bu projeyle, atık suların vadilere akması engellenecek ve çevre kirliliği önemli ölçüde azalacak. Ancak, bu projeyi başarılı kılacak olan, uygulama sürecinin ne kadar hızlı ve etkili gerçekleşeceği. Peki, bu çalışmalar bölgedeki yaşam kalitesini nasıl etkileyecek?

Çevre ve Sağlık İçin Kritik Adım

Projeyle birlikte, hem çevre hem de halk sağlığı açısından büyük bir iyileşme sağlanacak. Açıktan akan atık suların kontrol altına alınması, hem bölgenin temizliğini hem de su kaynaklarının korunmasını sağlayacak. Bu önemli adımın atılmasıyla, mahalle sakinlerinin yaşam alanları daha sağlıklı bir hale gelecek. Atık su sorununun çözülmesi, bölgedeki bağ ve bahçelerin de korunmasına olanak tanıyacak. Ancak, bu uzun vadeli iyileşmenin gerçek etkisi zaman içinde nasıl görülecek?

Mahalle Sakinlerinden Memnuniyet

Yalım Mahallesi sakinleri, yıllardır devam eden bu büyük sorunun nihayet çözülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve MARSU'ya teşekkürlerini ileten halk, bu projeyle birlikte daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamayı umuyor. Peki, bu projeyle birlikte diğer mahallelerde de benzer altyapı çalışmalarının başlatılması bekleniyor mu?

"Yıllardır süregelen bir sorundu ve bu projenin hayata geçirilmesiyle artık sağlıklı bir çevrede yaşayabileceğiz. Belediye ve MARSU'ya teşekkür ederim." - Yalım Mahallesi sakini

MARSU Genel Müdürlüğü, Mardin genelindeki içme suyu ve atık su altyapısını güçlendirmek için yatırımlarına devam ettiğini belirtiyor. Proje tamamlandığında, Yalım Mahallesi, çevresindeki diğer mahallelerle birlikte daha yaşanabilir bir alan haline gelecek. İHA 

Haftanın Öne Çıkanları

Bekir Bozdağ’dan Siverek’e Destek Sözü

2025-03-22 10:11 - Politika

İzmir’den Siverek’e Anlamlı Eğitim Desteği

2025-03-28 08:23 - Eğitim

Dünya Güzelleşiyor Derneği Magazin Dergisinde Siverek’i Tanıttı

2025-03-28 08:00 - Kültür & Sanat

Siverek’te Ramazan Sokağı'nda Sıra Gecesi Coşkusu

2025-03-28 08:36 - Kültür & Sanat

Başkan Bucak'tan Ramazan'da Esnaf Ziyareti: Gönüller Birleşti!

2025-03-28 08:59 - Gündem

Siverek’te Doğaya Katkı İçin Örnek Bir Proje

2025-03-25 08:29 - Yaşam

Siverek’te Tasavvuf Ezgileri ve Sema Gösterisiyle Unutulmaz Gece

2025-03-25 08:18 - Kültür & Sanat

Ayakkabı İhtisas OSB Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2025-03-27 17:00 - Yaşam

Siverek Bayırözü Ailelerinden Yetim Ailelere Umut Işığı

2025-03-26 08:00 - Yaşam

Terörle Mücadele ve Kalkınma Adımları

2025-03-27 20:30 - Yaşam

İlgili Haberler

Başkan Nihat Çiftçi’den Stratejik Koordinasyon Toplantısı

10:28 - Yaşam

Siverekli General Ali Haydar Sezal Son Yolculuğuna Uğurlandı

08:26 - Yaşam

Siverek-Adıyaman Yolunda Gece Dehşeti: Koyun Sürüsüne Çarpan Araç Katliama Yol Açtı!

09:58 - Yaşam

Siverek’te Anlamlı Bayram Ziyareti: Emniyet Müdürü Engelli Ailelerin Gönlünü Kazandı

11:27 - Yaşam

Okyanus Ötesi Amerika'dan Siverek’e Gönül Köprüsü: ABD’den Ertem Köyüne Sevgi Seli

10:12 - Yaşam

Günün Manşetleri

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali Görkemli Bir Açılışla Başladı

13:12 - Kültür & Sanat

Siverek Semalarında Geleneksel Uçurtma Şenliği Coşkuyla Gerçekleşti

13:04 - Kültür & Sanat

Prof. Dr. Abdurrahim Dusak’tan Kritik Nairobi Zirvesi

12:56 - Politika

Başkan Nihat Çiftçi’den Stratejik Koordinasyon Toplantısı

10:28 - Yaşam

Milletvekili Cevheri’den Ziraat Odası Başkanı Bucak’a Ziyaret

10:14 - Politika