?>

Siverek’te Tasavvuf Ezgileri ve Sema Gösterisiyle Unutulmaz Gece

Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen tasavvuf konseri, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Peki, bu özel gece nasıl geçti?

Kültür & Sanat - 6 ay önce

Siverek’te Ramazan Etkinlikleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Şanlıurfa'nın Siverek Belediyesi’nin Ramazan ayına özel olarak düzenlediği etkinlikler, tasavvuf musiki konseri ile sürdü. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Sivas Belediyesi Tasavvuf Musikisi Korosu sahne aldı. Konser, geleneksel tasavvuf ezgilerinden oluşan repertuarıyla dinleyicilere huzur dolu anlar yaşattı.

İlahiler ve Sema Gösterisi Büyüledi

Siverek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, koro tarafından seslendirilen ilahiler ve tasavvuf nağmeleri dinleyicileri adeta mest etti. Sadece müzikle sınırlı kalmayan programda, sahneye çıkan semazenin gerçekleştirdiği sema gösterisi de izleyicilerden büyük alkış aldı. Manevi atmosferin yoğun şekilde hissedildiği gecede, katılımcılar Ramazan ayının ruhunu en güzel şekilde yaşadı.

Protokolden Etkinliğe Yoğun İlgi

Gecede, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, AK Parti Siverek İlçe Başkanı Cengiz Özeyranoğlu, Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram ve belediye yetkilileri de yer aldı. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, sahnelenen gösteriyi büyük bir beğeniyle izledi. Katılımcılar, tasavvuf konserinin kendilerine unutulmaz bir gece yaşattığını dile getirdi.

“Sivas ve Siverek Arasında Kültürel Köprü Kuruyoruz”

“Bu gece Sivas Belediyesi tasavvuf korosunun eşsiz ezgileriyle unutulmaz anlara tanıklık ettik. Sivas ve Siverek arasında kültürel bir bağ oluşacağına inanıyoruz. En kısa sürede biz de Sivas’ta kültürel değerlerimizi tanıtacağız.”

Bu sözlerle duygularını paylaşan Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, Sivas Belediyesi’ne ve katılımcılara teşekkür etti. Kültürel etkileşimi artırmak adına karşılıklı ziyaretlerin süreceğini belirten Bayram, bu tür etkinliklerin devam edeceğini müjdeledi.

“Siverek Bizleri Muhteşem Bir Şekilde Ağırladı”

“Yiğidolar diyarından getirdiğimiz selamlarla Siverek halkının misafirperverliğini bir kez daha hissettik. Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun’un da dileği, bu kültürel bağın güçlenerek devam etmesi.”

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Fatih Topçu’nun bu sözleri, iki şehir arasındaki kardeşlik bağının güçlendiğini gösterdi. Karşılıklı misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Topçu, Siverek Belediyesi’ni Sivas’a davet etti.

Plaket Takdimi ve Hatıra Fotoğrafı ile Geceye Veda

Etkinliğin sonunda, Siverek Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram tarafından Sivas ekibine teşekkür plaketi takdim edildi. Ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla gece ölümsüzleştirildi. Katılımcılar, böylesine anlamlı etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu. Siverek Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında farklı programlarla vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğini duyurdu. Haber Feyzi DONAN

Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Fatih Bucak: Halkın Güvenini Kazanmaya Devam Ediyor

2025-03-20 08:25 - Politika

Bekir Bozdağ’dan Siverek’e Destek Sözü

2025-03-22 10:11 - Politika

Siverek’te Kadınların Tarımsal Gücü Takdire Şayan

2025-03-19 08:21 - Ekonomi

Siverek'te Acı Kayıp: 17 Yaşındaki Bekir Hayata Veda Etti!

2025-03-21 09:03 - Yaşam

Siverek Belediyespor Başkanı Küçükbayrak’tan Bekir Bozdağ’a Anlamlı Hediye!

2025-03-22 10:39 - Spor

Siverek'te Topçu Alayı'ndan Şehit Yakınlarına ve Gazilere Vefa İftarı

2025-03-19 09:20 - Gündem

Siverek’te İlahilerle Ramazan Coşkusu

2025-03-24 08:09 - Kültür & Sanat

Siverek’te Tasavvuf Ezgileri ve Sema Gösterisiyle Unutulmaz Gece

2025-03-25 08:18 - Kültür & Sanat

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Derya Deniz ANKA’da

2025-03-24 16:30 - Sağlık

Depremzedelerin Ağız ve Diş Sağlığı Taraması Yapıldı

2025-03-22 08:30 - Sağlık

İlgili Haberler

Siverek’e Modern Evlendirme Dairesi: Çalışmalarda Sona Doğru

09:34 - Kültür & Sanat

Eğitimci Pekşahin'den Eskiden Siverek düğünlerinin bir ağırlığı, bir heybeti vardı

09:56 - Kültür & Sanat

Siverek’te Grup Hevra’nın Unutulmaz Konseri

09:42 - Kültür & Sanat

Siverekliler İstanbul Boğazı’nda Kültür Şöleninde Buluştu

09:36 - Kültür & Sanat

Siverek Kale Boğazından İstanbul Boğazı’na Siverekliler Buluşması

08:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Hilvan Hükümet Konağında Korkutan Yangın

09:33 - Asayiş

Siverek Oda Başkanı İnan: "Yeni vergi yasası küçük esnafı yok edecek"

09:15 - Ekonomi

Başkan Bucak’tan Siverek Belediyespor’a moral ziyareti

08:25 - Spor

Amedspor Taraftarları, Efsane Yönetmen Yılmaz Güney'i Anarak Tarihe Saygı Duruşu

11:28 - Yaşam

Siverek Belediyesi Kurslarıyla 43 Öğrenci Üniversiteli Oldu

10:31 - Eğitim