?>

Yasaya Uymayan Sürücüye Ceza Uygulanacak

Gündem - 6 yıl önce

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince Atatürk Bulvarı’ndaki Gazi Paşa ilkokulu önünde düzenlenen etkinlikte, sürücülere, yaya ve okul geçitleriyle kavşaklarda yolun karşısına geçen yayaların önceliğinin olduğu bilgisi verildi.

Yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla Ekim ayında yürürlüğe giren yasaya uymayan sürücülere 488 TL idari para cezası uygulanacağı hatırlatıldı.

Trafik polisleri ayrıca konuyla ilgili sürücülere bilgilendirici broşür ve kitapçık dağıtımının yaptı.

Öte yandan Adnan Menderes Bulvarı’nda tanıtım filmini yayınlatan emniyet müdürlüğü, radyoda yasayla ilgili bilgilendirici kamu spotu yayınlattı.

10 farklı noktada yaklaşık 80 polisle uygulama hakkında bilgi veren Trafik Denetleme Büro Amirliği, yasayı sürücülere anlattı.

Yasanın amacının ülke genelindeki trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olduğunu dile getiren Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler

Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla sürücülerde farkındalık oluşturmak amacıyla yaya geçidini kullandık. Bu konuda vatandaşlarımız ve sürücülerimizin hassasiyetinin arttırılması gerekiyor.

Bu hususta yıl boyunca faaliyetler devam edecek ve yaya önceliğini bu yıl için gerçekleştirmeye çalışacağız.

Ülkemizde 2018 yılından itibaren yaya geçişlerinde yayaya öncelik verildi. Bu hususta bir de uyarı yapmak istiyorum ki 488 lira bir idari para cezası var.

Bu hususların yaşanmaması trafik kazalarında yaya kayıplarının en aza indirgenmesi konusunda bu proje bugün Bakanımızın öncülüğünde yıl boyu devam edecek.” diye konuştu.

Herkesin birbirine saygılı olması gerektiğini belirten sürücülerden doktor Behzat Ayyıldız, şunları söyledi

En başından beri böyle olması gerekiyordu, herkes birbirine saygılı olmalı. Hatta sağlıktan önce saygı olmalı, gayet mantıklı ve güzel bir uygulama olmuş, keşke daha fazla olsa. Keşke yaya sürücüye, sürücü de yayaya saygılı olabilse.”

Görme engelli vatandaş Nevruz Tuğral ise, yasanın özellikle engelliler açısından faydalı olacağını söyledi.

Yaklaşık bir saat süren programa Kaymakam Mustafa Çiftçiler, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hayri Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

SİVEREK İLÇESİN SORUNLARINI İÇEREN DOSYAYI ŞANLIURFA VALİSİNE SUNULMAK ÜZERE İLÇE KAYMAKAMI MUSTAFA ÇİFTÇİLERE TESLİM ETTİLER

2019-01-31 15:57 - Gündem

Yasaya Uymayan Sürücüye Ceza Uygulanacak

2019-02-06 18:35 - Gündem

ZAFER YİNE BASIN EMEKÇİLİLERİN OLDU

2019-02-01 18:35 - Gündem

TARİHİ SİVEREK KALESİNİN ESKİ BURÇLARINDA TOPRAK KAYIYOR İKİNCİ KEZ FACİA BAĞIRA BAĞIRA GELİYORUM DİYOR

2019-02-04 19:13 - Gündem

SİVEREKLİ ŞAİR VE YAZAR SEZAİ AKÇALI’DAN GAZETECİ ŞÜKRÜ DOLAŞ’A ZİYARET

2019-02-05 19:41 - Gündem

AK Parti Adayı Aydın Basınla Bir Araya Geldi

2019-02-04 18:59 - Gündem

Siverek Engelliler Dernek Başkanı Vatandaşları Uyardı

2019-01-30 19:20 - Gündem

SİVEREK HEDEF GAZETESİ 1 ŞUBAT 2019(www.siverekgazeteleri.com)

2019-01-31 19:30 - Gündem

İlgili Haberler

Siverekli Çocuklardan Kavurucu Sıcakta Gazze İçin Serinleten İyilik

10:30 - Gündem

Şanlıurfa’da Afet Bilinci İçin Tarihi Buluşma

10:24 - Gündem

Siverek'in Eski Başkanın'dan Yeni Kaymakama Nezaket Ziyareti

08:39 - Gündem

Siverek Gıda Odasından Buğday Pazarı Esnafına Moral Veren Anlamlı Dokunuş

09:32 - Gündem

Milletvekili Dusak’tan Siverek için Peş Peşe Müjdeler

08:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverekli Çocuklardan Kavurucu Sıcakta Gazze İçin Serinleten İyilik

10:30 - Gündem

Şanlıurfa’da Afet Bilinci İçin Tarihi Buluşma

10:24 - Gündem

Siverek’te Açık havada müzik, halay ve yöresel ezgiler

10:13 - Kültür & Sanat

Siverek’te Kız Çocuklarına Yüzme Boneli Destek

10:07 - Spor

Vali Şıldak’tan Örnek Davranış

08:23 - Yaşam