?>

TAKORAN SONBAHAR GÖRÜNTÜSÜYLE BÜYÜLÜYOR

Gündem - 5 yıl önce

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve bölge halkı tarafından ‘saklı cennet’ olarak tabir edilen Takoran Vadisi, sonbahar renkleriyle büyülüyor.

Atatürk Barajı’nda su tutulmaya başlamasıyla ortaya çıkan ve doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi dokusuyla ön plana çıkan Takoran Vadisi, her mevsim farklı renkleriyle ziyaretçileri büyülüyor.

Doğal mağaraları, Meryem Ana silueti, kaya mezarları ve barajın kurulmasıyla beraber su altında kalan tarihi köprü ve değirmenleriyle gelen ziyaretçileri büyüleyen Takoran Vadisi, halk arasında saklı cennet olarak tabir ediliyor.

Her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan doğal vadi, sonbahar aylarında doğa severleri ve fotoğraf sanatçılarını ağırlıyor. Sonbaharın renklerini fotoğraflamak isteyen sanatçılar, en iyi kareleri elde etmek için deklanşöre basıyor.

Doğa severlerin de uğrak noktalarından olan Takoran Vadisi’nin turizme kazandırılma çalışmaları ise sürüyor.

İsmini bölgedeki Takoran (Baki) Mahallesi’nden alan ve yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki vadi, bakir doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bölgenin birçok güzelliğiyle ön plana çıktığını belirten Takoran Mahalle Muhtarı Sıtkı Köprüdüz, “Fırat yatağında kaya mezarları var, Meryem Ana heykeli daha doğrusu silueti var, daha ileri de kanyonları var. Buraya daha önce gelmeyenlere çağrımdır, mutlaka gelip görsünler, burası saklı cennet vadisidir. Burası muhteşem güzelliklerle kaplı, doğal kaya mezarlarıyla dolu. Gelmeyenler kesinlikle gelip görsün.” diye konuştu.

Vadide de sular altında üç yerleşim alanının olduğunu vurgulayan Muhtar Köprüdüz, “Eskiden kalma kiliseler, iki tarihi köprü ve daha nice güzellikler var. Doğa sporcuları için çok uygun gelip keşfetmeliler.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

SİVEREK BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ SAYIN HASAN KARAKAŞ’IN ANNESİ VEFAT ETTİ.

2020-12-04 17:07 - Gündem

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AYŞE ÇAKMAK VURGUSU

2020-12-04 19:35 - Gündem

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ BİR FIRSATTIR

2020-12-04 19:42 - Gündem

GAZETECİ – YAZAR ŞÜKRÜ DOLAŞ’IN PROGRAMI İZLENME REKORU KIRDI

2020-12-07 18:27 - Gündem

FATİH ERBAKAN’DAN ÇOK KONUŞULACAK ‘ASGARİ ÜCRET’ TEKLİFİ

2020-12-10 16:42 - Gündem

İBADETTE NİYETİN VE İHLÂSIN ÖNEMİ

2020-12-11 01:36 - Gündem

TAKORAN SONBAHAR GÖRÜNTÜSÜYLE BÜYÜLÜYOR

2020-12-11 13:38 - Gündem

SİVEREK’TE FECİ OLAY! AKIMA KAPILARAK CAN VERDİ

2020-12-11 13:28 - Gündem

İGF: GAZETECİLERİN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

2020-12-04 19:39 - Gündem

Siverek Belediye Başkanlığından Basın ve Kamuoyuna Duyuru

2020-12-09 22:54 - Gündem

İlgili Haberler

Kaymakam Salih Sak’tan Zincirliçay Mahallesi’nde Anlamlı Ziyaret

05:17 - Gündem

Siverek’te Kıbrıs Gazisi Mezarı Yenilenerek Vefa Örneği Sergilendi

05:15 - Gündem

Vali Hasan Şıldak, Siverek’te Mehmetçik ile Öğle Yemeğinde Buluştu

23:21 - Gündem

Siverek’te 5G Gerginliği Çığ Gibi Büyüyor

23:13 - Gündem

Siverek’in Değerli Sevilen Yüzleri Unutulmuyor

23:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek’te Hayvancılığa Can Suyu: 400 Üreticiye Sıvat Desteği Sağlandı

05:38 - Yaşam

Kaymakam Salih Sak’tan Zincirliçay Mahallesi’nde Anlamlı Ziyaret

05:17 - Gündem

Türkiye Şampiyonluğuyla Siverek'i Gururlandırdılar

05:27 - Spor

Siverek’te Kıbrıs Gazisi Mezarı Yenilenerek Vefa Örneği Sergilendi

05:15 - Gündem

Siverek’te Esnaf Odası Başkanlarından KYK Yurdu İnşaatına İnceleme Ziyareti

23:43 - Yaşam