?>

SİVEREK’TE BİR CAMİ ISITMA BORCU NEDENİYLE İCRALIK OLDU

Gündem - 4 yıl önce

Şanlıurfa’nın siverek ilçesinde yüksek gelen elektrik faturalarının yankıları sürerken bir cami ısıtma borcu nedeniyle icralık oldu.

Son dönemlerde elektrikte yaşanan zamların ardından gelen yüksek faturaların Yankıları devam ederken kırsal mahallede bir camiye icra geldiği iddia edildi. Siverek’te buda oldu; Cami elektrik borcundan icralık oldu iddiası.

İddiaya göre, elektrik dağıtım şirketi tarafından kırsal Bayırözü Mahallesi’ndeki camiye ödenmemiş 8 bin 82 lira ısınma borcu nedeniyle ödeme emri gönderildi.

Gönderilen belgede borcun 7 gün içerisinde emri gönderen icra dairesinin hesabına yatırılması gerektiği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mil Diyanet-Sen ilçe başkanı Ebubekir Çilenti camilerdeki ısıtma, soğutma ve diğer enerji giderlerinin genel bütçeden ödenmesi gerektiğini söyledi.

Mil Diyanet-Sen olarak daha önce konuyu gündeme getirdiklerini dile getiren Çilenti, şu ifadeleri kullandı: “Her defasında ve her ortamda haykırdık. Sorunun çözümü için Enerji Bakan Yardımcısı ve EPDK Başkan Yardımcısı ile görüşmeler yaptık. Ayrıca ödenmesi güç, yüklü faturaların görevli hocalarımızı zor durumda bırakacağını, hocalarımızın cemaat, müftülük ve elektrik tedarik şirketleri ile karşı karşıya geleceğini ifade ettik. Hatta camilerin enerjilerinin kesilebileceğini de söyledik.”

Gelinen noktada üzüntülü olduklarını ifade eden Çilenti, “Maalesef biz haklı çıktık ve sonunda bu da oldu. Siverek ilçemizin Bayırözü Köyü Camiinin Isıtma sayacı faturası icralık oldu, cami ve cemaati enerjinin kesilmesiyle karşı karşıya kaldı. Bir kez daha söylüyoruz ki camiler devlet kurumudur ve devleti yönetenler diğer kamu kurumlarının enerji giderlerini ödedikleri gibi, camilerin de ısıtma ve soğutmada kullanılan tüm enerji giderlerini genel bütçeden ödemelidir.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

2022-02-14 11:45 - Spor

ALİ ÇİFTEL’DE KATILDI.

2022-02-12 17:10 - Gündem

SİVEREK BELEDİYESİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

2022-02-10 19:22 - Gündem

Siverek’te Yeniden Refah Çulcu’ya emanet

2022-02-14 13:12 - Politika

SİVEREK KAYMAKAMINDAN ÖĞRENCİLERE DESTEK

2022-02-09 17:09 - Gündem

Üç ayların manevi iklimi

2022-02-11 11:00 - Gündem

SİVEREK’TEN SURİYE’YE İNSANİ YARDIM ELİ

2022-02-09 19:41 - Gündem

SİVEREK’TE BİR CAMİ ISITMA BORCU NEDENİYLE İCRALIK OLDU

2022-02-16 16:46 - Gündem

VALİ ERİN HALK VE STK’LARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

2022-02-12 12:59 - Gündem

İYİLİK SENSİN PLATFORMU VE İNFAK DER’DEN BİR ANNE VE 2 ÇOCUĞUNA YARDIM ELİ

2022-02-14 18:13 - Gündem

İlgili Haberler

Ünsal Mühendislik’ten Sivereklilere Klima Kolaylığı: Her Bütçeye Uygun Taksit Seçenekleri Sunuluyor

19:09 - Gündem

Siverek'in Ticari Kalbi Yenileniyor: Buğday Pazarı'na Modern Asfalt Dokunuşu!

15:48 - Gündem

Siverek Kaymakamlığı'ndan Hayat Kurtaracak 'Suya Girmeyin' Uyarısı!

12:11 - Gündem

Atığın Sanata Dönüştüğü An: Akçakale'den Podyuma Uzanan Sıfır Atık Başyapıtı!

12:03 - Gündem

Araç Sahipleri Kemerleri Bağlasın: Muayene Ücretlerine Tarihi Zam Kapıda!

09:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Ünsal Mühendislik’ten Sivereklilere Klima Kolaylığı: Her Bütçeye Uygun Taksit Seçenekleri Sunuluyor

19:09 - Gündem

Siverek'te Okul Çevreleri Mercek Altında: Geleceğimiz İçin Güvenlik Seferberliği!

16:39 - Asayiş

Siverek Kaymakamlığı'ndan Hayat Kurtaracak 'Suya Girmeyin' Uyarısı!

12:11 - Gündem

Atığın Sanata Dönüştüğü An: Akçakale'den Podyuma Uzanan Sıfır Atık Başyapıtı!

12:03 - Gündem

Siverek'in Altın Çocuğu Zeka Oyunları Tahtında

11:02 - Eğitim