?>

Şiddet ve Öfke Sokaklara Taştı

Batman'da, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin suikasta uğraması üzerine düzenlenen yürüyüş, olaylı geçti. Peki, bu protesto neden bu kadar öfke doluydu?

Gündem - 2 yıl önce

Batman'da, İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasının ardından çeşitli sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek protesto yürüyüşü düzenledi. Turgut Özal Bulvarı'nda toplanan kalabalık, tekbir getirerek ve İsrail aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe başladı. Yürüyüş sırasında olaylar kontrolden çıktı ve bazı gruplar, yoldan geçerken bir kahve zincirine saldırdı.

Yürüyüşün Başlangıcı ve Sloganlar

Protestocular, Turgut Özal Bulvarı'nda toplanarak yürüyüşe başladı. Kalabalık, yürüyüş boyunca sık sık tekbir getirdi ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Protestocuların öfkesi, Heniyye'nin ölümüne duyulan derin üzüntü ve İsrail'in politikalarına karşı duyulan kızgınlıktan kaynaklanıyordu.

Şiddet Olayları ve Saldırılar

Yürüyüş sırasında, gruptan bazı kişiler önünden geçtikleri bir kahve zincirine ait iş yerine taş attı ve sandalyeleri devirdi. Ayrıca, bir lokanta zincirine ait kapalı bir iş yerine de taşlar atıldı. Olaylar, yürüyüşün barışçıl amacının dışına çıkmasına neden oldu ve kamu malına zarar verildi.

“O anlarda büyük bir kaos yaşandı. İnsanlar bir anda öfkelerini kontrol edemedi ve olaylar şiddetle sonuçlandı,” diye belirtti bir görgü tanığı.

Polis Müdahalesi ve Tazyikli Su

Polis ekipleri, olayların daha fazla büyümesini engellemek için tazyikli su ile müdahale etti. Protestoculara yapılan müdahale, kalabalığın dağılmasını sağladı. Ancak, polis müdahalesi sırasında bazı protestocuların yaralandığı bildirildi.

Atatürk Parkı'na Yürüyüş ve Basın Açıklaması

Protestocular, polis müdahalesine rağmen yürüyüşlerine devam ederek Atatürk Parkı’na ulaştı. Burada yapılan basın açıklamasıyla Heniyye’nin suikasta uğraması kınandı ve Filistin halkına destek mesajları verildi. Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Toplumsal Tepki ve Sonuçlar

Batman’daki protesto, Heniyye suikastının ardından halkın duyduğu derin üzüntüyü ve öfkeyi gözler önüne serdi. Ancak, protesto sırasında yaşanan şiddet olayları, barışçıl gösterilerin amacının dışına çıkmasına ve kamu malına zarar verilmesine neden oldu. Bu tür olayların önlenmesi için yetkililerin daha fazla önlem alması gerektiği vurgulandı.

“Bu tür şiddet olayları, barışçıl protestoların amacını gölgede bırakıyor. Daha dikkatli ve sakin olunmalı,” diye konuştu bir STK temsilcisi. AA

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek'te Yeni Spor Lisesi Kapılarını Açtı

2024-07-25 12:26 - Eğitim

Selçuk Ural: Hackerların Son Kurbanı

2024-07-27 09:39 - Teknoloji

Siverek Belediyesi'nden Özel Bireyler İçin Unutulmaz Etkinlik

2024-07-27 08:46 - Yaşam

Kazada Ağır Yaralanan Uğur Bayrak, 10 Günlük Yaşam Savaşını Kaybetti

2024-07-27 21:00 - Yaşam

Yüzer GES'ler İçin Türkiye'nin En İdeal İli Hangisi?

2024-07-27 09:31 - Teknoloji

İbrahim Tatlıses'in Acı Günü: Kuzeni Hayatını Kaybetti

2024-07-26 11:28 - Yaşam

Siverek Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Enver Akçiçek, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

2024-07-31 12:03 - Gündem

İbrahim Tatlıses Torunlarıyla Unutulmaz Anlar Yaşadı

2024-07-28 13:30 - Yaşam

Siverek İlçesinde 173 Deprem Konutların İnşasına Hızla Başlandı

2024-07-26 09:40 - Yaşam

Fenerbahçeli Tıp İnsanları Vakfı'ndan Siverek'te Eğitime Destek

2024-07-30 08:37 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Nihat Çiftçi Akpıyar’daki Çalışmaları Yerinde İnceledi

15:57 - Gündem

TBMM Okul Saldırılarını Araştırma Komisyonu Siverek’te

11:04 - Gündem

Muhtarlar ve BEDAŞ Çözüm İçin El Sıkıştı

10:46 - Gündem

Dev Spor Yatırımı: Mehmetçik Spor Kompleksi Yükseliyor

08:30 - Gündem

TBMM Komisyonu, Siverek'teki Okul Saldırısını ve Dijital Riskleri Mercek Altına Aldı

08:01 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek'te  Dev Voleybol Turnuvasında Büyük Finalin Adı Kondu!

10:39 - Spor

Şanlıurfa'dan Çölleşme ve Gıda Krizi Uyarısı

10:32 - Yaşam

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

14:44 - Resmi İlanlar

TBMM Okul Saldırılarını Araştırma Komisyonu Siverek’te

11:04 - Gündem

Şanlıurfa’da Tarımsal Kalkınmada Dev Adım: IPARD III Yatırımları Hayata Geçiyor

08:39 - Ekonomi