?>

Saklı Cennet Takoran Vadisi Dünyaya Tanıtılacak

Gündem - 6 yıl önce

Fırat gezginler kulübü büyük tak oran festivali için kolları sıvadı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin Fırat nehri kıyısında bulunan, Diyarbakır Çermik İlçesiyle, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçeleri sınırlarına kadar Fırat Nehri Sınırı boyunca yaklaşık 120 Km suyla çevirili Siverek ilçesi sınırları boyunca uzanan Fırat nehrinde Atatürk Barajı için Su tutulmaya Başlamasıyla bölgede kendiliğinden oluşan bir çok adacığını yanısıra , doğal güzelliği ve yeşiliyle bölgede saklı cennet olarak tanınan, Türkiye’de dördüncü asma köprünün bulunduğu takoran bölgesinin dünyaya tanıtılması amacıyla Eylül ayında Büyük Takoran Festivali düzenleme kararı alındı.

Siverek kentinde kurulu bulunan Fırat Gezginler Külubü tarfından Vadide Siverek’te bulunan sivil Toplum kuruluşu başkanları, sendika başkanları ve gazetecilerin katıldığı” takoran vadisi için ne yapmalı toplantısında STK’lar gazeteciler, sendika başkanları bölgenin turizime kazandırılması amacıyla yapılması gerekenleri anlatıp tanıtım için yerel yönetimlerin bölgeye sahip çıkmalarını isediler.

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından, söz alan Fırat gezginler külubü Başkanı Ferit Akçalı bu yıl Eylül ayında bölgede uluslar arası büyük Tak oran fesivalının yapılacağını müjdeledi.

BÖLGEYE BAŞTA RUSYA VE BİR ÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN SPORCULAR FESTİVALE LATILACAK

Fırat gezginler kulübü başkanı Akçalı, tak koranda düzenlenen toplantıda bölgede ilk kez uluslar arası bir festival yapılacağını müjdesini vererek şunları kaydetti” Fırat gezginleri olarak tüm çabamız bölgenin saklı kalmış doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmaktır.

Eylül ayında üçgün sürecek uluslar arası düzeyde” Büyük Tak oran festivali” düzenlemektir. 6-7-8 Eylül günleri düzenleyeceğimiz büyük festivale başta Ruzya olmak üzere Avrupa’nın birçok kentinden ve Türkiye’den milli sporcular katılacak. Festival kapsamında balık tutma, Nissimi köprüsünün en üst noktasından halatla inme, doğa yürüyüşleri, Takoran için ne yapmalı isimli birden çok panel, yüzlerce insanın aynı anda dilek balonlarını uçurma, yamaç parraşutu, yapam motosiklet yarışları, fotoğraf yarışmaları yapılacak. Tüm halkımızı festivale davet ediyoruz”dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek’te İngilizce Kursuna Yoğun İlgi

2019-07-31 16:42 - Gündem

Şehit Ailelerinden AYM Kararına Tepki

2019-07-31 16:29 - Gündem

Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, Başkan Aydın’ı Ziyaret Etti

2019-08-03 13:57 - Gündem

BÖYLE AĞAYA CAN KURBAN

2019-07-30 20:27 - Gündem

Siverek Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odasından Bayram Öncesi Farkındalık Çabası

2019-08-01 19:32 - Gündem

Siverek Sivil Toplum Kuruluşları Yönetim Kurulu Üyeleri Harran Üniversitesi Rektörü Çelik ile Bir Araya Geldi

2019-08-02 18:31 - Gündem

Siverek Belediye Spor yeni sezon çalışmalarına başladı

2019-08-02 18:34 - Gündem

Saklı Cennet Takoran Vadisi Dünyaya Tanıtılacak

2019-08-03 14:19 - Gündem

Anne Ölümlerini Değerlendirme Toplantısı, Halfeti İlçesinde Yapıldı

2019-08-03 14:03 - Gündem

Stadyum Baştan Aşağı Yenilendi

2019-07-31 19:45 - Gündem

İlgili Haberler

Kaymakam Salih Sak’tan Zincirliçay Mahallesi’nde Anlamlı Ziyaret

05:17 - Gündem

Siverek’te Kıbrıs Gazisi Mezarı Yenilenerek Vefa Örneği Sergilendi

05:15 - Gündem

Vali Hasan Şıldak, Siverek’te Mehmetçik ile Öğle Yemeğinde Buluştu

23:21 - Gündem

Siverek’te 5G Gerginliği Çığ Gibi Büyüyor

23:13 - Gündem

Siverek’in Değerli Sevilen Yüzleri Unutulmuyor

23:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek’te Hayvancılığa Can Suyu: 400 Üreticiye Sıvat Desteği Sağlandı

05:38 - Yaşam

Kaymakam Salih Sak’tan Zincirliçay Mahallesi’nde Anlamlı Ziyaret

05:17 - Gündem

Türkiye Şampiyonluğuyla Siverek'i Gururlandırdılar

05:27 - Spor

Siverek’te Kıbrıs Gazisi Mezarı Yenilenerek Vefa Örneği Sergilendi

05:15 - Gündem

Siverek’te Esnaf Odası Başkanlarından KYK Yurdu İnşaatına İnceleme Ziyareti

23:43 - Yaşam