?>

MOLLA SABRİ YAZAR HOCA, VEFATININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE DUALARLA ANILDI

Gündem - 5 yıl önce

Molla Sabri Yazar Hoca, vefatının 1. yıl dönümünde, oğulları Bursa Edebali Camii İmam Hatibi Mehmet Yazar ve Müftü/Vaiz Ahmet Hilmi Yazar, 17 aylıkken Hacı olan, 4 yaşında Kuran-ı Kerim okumasını öğrenen ve 4.5 yaşında Kur’an-ı Kerimi hatim eden ve geçtiğimiz Kur’an-ı Kerimi en güzel okuma yarışmasında dikkatleri üzerinde toplayan torunu Mustafa Yazar, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan, Dergah Camii İmam Hatibi ve Sabri Hocayı seven birkaç Camii İmam Hatipleri ile yakınları ve sevenlerinin de katılımıyla 37 yıl görev yaptığı ve kabrinin de yanında bulunduğu Dergah Camiinde dualarla anıldı.

Ölüm yıldönümünde Şanlıurfa Dergah Camiinde babalarının yolunda yürümeyi sürdüren oğulları, torunu ve yanında yetişen Hoca ve sevenlerinin katılımıyla ikindi namazı öncesi Kur’an-ı Kerim, ilahi, Hatim Duası ve çeşitli dualar yapıldıktan sonra başta merhum Molla Sabri Yazar Hoca olmak üzere ümmeti Muhammed’in ölmüşlerinin ruhlarına bağışlandı.

Bilindiği gibi; Sabri Yazar Hocamız, 1937 yılında Elâzığ’ın Palu ilçesinde dünyaya geldi. Babasının yardımıyla Arapça ve ileri derecede Osmanlıca’yı öğrendi. 1953 senesinde Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, Şeyh Ahmet ismiyle maruf, Rufai halifesi olan Şeyh Ahmet’in yanında okumaya başladı. Bu zat, tarikatı bırakarak Risale-i Nurların okunmasına ve hizmetine başladı. Arapçayı çok iyi bilen Seyda da medrese hayatında Nurları tanıdı ve okumaya başladı. 1966 yılında Lice’nin bir köyünde imam-hatip olarak görev aldı. Daha sonraki yıllarda vaiz ve müftülük imtihanlarına girerek kazandı, fakat bu vazifelerden feragat ederek 1969 yılında Urfa’da Kutbeddin Camiinde imamet vazifesine devam etti. Daha sonra 37 sene Şanlıurfa Dergâh Camii imamlığı yapıp emekli olan Sabri Hocamız, 20 Eylül 2020 günü Şanlıurfa’da vefat etti ve görev yaptığı Dergah Camii avlusunda Hazreti İbrahim Peygamberin doğduğu mağaranın yanında bulunan ve Dede Osman-ı Avni Hazretlerinin kabrinin bulunduğu kabristanlığa defnedildi.

İnna lillahi ve inna ileyhi raci’un. Allahu Teâlâ rahmet eylesin, sevenlerine sabır ihsan eylesin. Kabri pürnur, mekanı Cennet olsun inşaallah. Başımız sağolsun.

Haftanın Öne Çıkanları

MOLLA SABRİ YAZAR HOCA, VEFATININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE DUALARLA ANILDI

2021-09-20 11:34 - Gündem

NAMAZ, TEMİZ BİR NEHİR GİBİDİR

2021-09-17 21:00 - Gündem

SİVEREK BELEDİYESİ SIRA GECESİ EKİBİ KONSERLERE DEVAM EDECEK

2021-09-13 16:03 - Gündem

SİVEREK BELEDİYESİ GENÇLİK EVLERİ’NDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK BAŞARI

2021-09-13 14:46 - Gündem

SİVEREK’TE “HAYAT NAMAZLA GÜZEL” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

2021-09-13 14:19 - Gündem

Siverek’te Şarampole Yuvarlanan Araç Alev Aldı

2021-09-16 14:51 - Gündem

HIRSIZLARIN BU SEFERKİ HEDEFİ 40 YILLIK TAŞ USTASI OLDU!

2021-09-14 12:38 - Gündem

ÖZEL EĞİTİM KURUMUNDAN AÇIK MİNİ HALK KONSERİ

2021-09-17 16:57 - Gündem

BAŞKAN KIRIKÇI, SİVEREK’TE TEŞKİLATI İLE BULUŞTU

2021-09-19 17:39 - Gündem

TARİHİN SIFIR NOKTASI ŞANLIURFA, YENİ BİR MÜZEYE KAVUŞUYOR

2021-09-17 14:25 - Gündem

İlgili Haberler

Bahçelievler’de Yerel Demokrasi Zaferi: Cumhuriyet Mahallesi Yeni Hizmet Binasına Kavuştu

09:07 - Gündem

Engelli Bireyler İçin Kamuda Kariyer Fırsatı: 2026-EKPSS Kura Başvuruları Başladı

08:04 - Gündem

Afetlere Karşı Güç Birliği: DMS ve GGC’den Hayati İş Birliği Adımı

17:26 - Gündem

Karaköprü’de Modern Ulaşım Atağı: 12 Ekip Aynı Anda Sahaya İndi

09:06 - Gündem

İstanbul Yerel Yönetiminde Tarihi Dönemeç: Muhtarlar İlk Kez İBB Meclis Kürsüsünde

16:01 - Gündem

Günün Manşetleri

Yaşamın İlk Nefesine Tanıklık: Ebe Sümeyya Sincik’in Fedakarlıkla Dolu 16 Yılı

09:43 - Sağlık

Bir Çocuğun Masum Serzenişi Silahları Susturdu: 15 Yıllık Alışkanlığa Veda

08:48 - Yaşam

Siverek’te Gece Karanlığını Silah Sesleri Deldi: İş Yerine Kurşun Yağmuru

08:32 - Asayiş

Engelli Bireyler İçin Kamuda Kariyer Fırsatı: 2026-EKPSS Kura Başvuruları Başladı

08:04 - Gündem

Karaköprü’de Modern Ulaşım Atağı: 12 Ekip Aynı Anda Sahaya İndi

09:06 - Gündem